Förnuftet segrade över vansinnig båtskatt

Svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin gläder sig över regeringens beslut att avstå från den planerade båt- och motorcykelskatten. Svenska riksdagsgruppen föreslog redan på hösten att båt- och motorcykelskatten inte borde införas.

– Regeringen gjorde idag ett av sina bästa beslut under hela valperioden genom att avstå från båt- och motorcykelskatten som regeringen själv hade hittat på. SFP har motsatt sig denna vansinniga skatt från och med ögonblicket då utrikesminister Soini stolt presenterade skatten i samband med regeringens budgetria i höst. Efter detta har till och med regeringens egna beräkningar visat att skatterna skulle ge dåligt med intäkter samt förorsaka störningar och arbetslöshet på båt- och motorcykelbranschen. Bra att förnuftet nu segrade. Samtidigt kan man fråga sig varför denna skatt överhuvudtaget presenterades, säger Stefan Wallin.

Enligt Wallin visar hopandet och roendet kring båtskatten att särskilt Sannfinländarna har internt kaos i sina led.

– Det är lite roande, att först tog Sannfinländarna all ära för båt- och motorcykelskatten som enligt Soini skulle beskatta lyxbåtar och yuppieskotrar. Sedan när nästan alla hade fördömt skatten, fick Sannfinländarna bråttom att skylla på sina regeringskumpaner för att ha hittat på skatten. Vilket såsande! Det delas inte några stilpoäng för detta, säger Wallin.

Helsingfors:Harms-Aalto ställer upp i Helsingfors

Martina Harms-Aalto, mångårig kommunalpolitiker i Grankulla, men sedan 2015 bosatt i Helsingfors, ställer upp på sfp:s lista i kommunalvalet i huvudstaden.

Läs föregående artikel

Den som vill minst ska inte definiera familjepolitiken

På Hanaholmens seminarium idag förde SFP:s riksdagsledamot Mikaela Nylander fram SFP:s familjepolitiska helhetsreform, som innefattar 6+6+6 modellen, en halvering av hemvårdsstödet och fyra timmar avgiftsfri småbanspedagogik för barn som fyllt tre år.

Läs följande artikel