Janina Fry ställer upp i riksdagsvalet

Esbobon Janina Fry, uppvuxen i Borgå, ställer upp i riksdagsvalet på SFP i Nylands lista. Fry är tvåbarnsmor, företagare och en stark förespråkare för en bättre vardag.

– Under den senaste tiden har jag fått erfarenheter som mamma, anhörig och patient. Jag har, på ett praktiskt plan fått uppleva vår vårdapparat och vill vara med om att utveckla den, säger Fry.

– Vi behöver en jämställd vård, en där vården är patienten nära.

Att beakta de anhörigas psykiska hälsa och välmående då någon insjuknar kan göra en stor skillnad, säger Fry.

– Det är i synnerhet viktigt att se till att barn, vars föräldrar blir sjuka eller drabbas av andra problem finner en trygg punkt i vardagen. Vi kan bespara mycket lidande om vi ser till att det finns ett starkt skyddsnät för de anhöriga, för att undvika att ett problem ger upphov till fler.

I sin kampanj kommer Fry att slå ett slag för familjernas vardag.

– Jag är orolig för att föräldrar och barn inte har möjlighet att tillbringa tillräckligt mycket tid tillsammans. Arbetslivet kräver allt mer och barnens hobbyverksamhet naggar kvällarna i kanterna. Det finns en stor kraft i saker som att äta middag tillsammans – genom att ge skolorna en större roll i barnens hobbyverksamheter kan vi bättre utnyttja den kraften. Med rätta prioriteringar i vardagen kan vi bygga en bättre framtid tillsammans.

Anna Korkman kandiderar i riksdagsvalet

Anna Korkman kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Läs föregående artikel

Fredrika Åkerö kandiderar i riksdagsvalet i Nyland

Fredrika Åkerö, 35 år från Karis i Raseborg, kandiderar i riksdagsvalet för Svenska folkpartiet i Nyland.

Läs följande artikel