Jufo Peltomaa föreslår ny bolagsform för startup-företag

Startupföretagaren och Raptori-medlemmen Peltomaa (f.1971) ställer upp i riksdagsvalet för SFP i Helsingfors.

Den utvandringskritiska startup-kandidaten Jufo Peltomaa säger att startup-företagen är vårt enda hopp för att komma ur den ekonomiska krisen. – För att kickstarta ekonomin vill jag införa en ny bolagsform för startup-företag, Abs, det vill säga Ab startup. Abs-bolag skulle under de två första åren vara fria från skatter, avgifter, regleringar och rapporteringar, föreslår Peltomaa. Peltomaa, som själv bland annat har grundat företag som Hybrid Graphics ja ZenRobotics, vill främja transparens och realtidsuppföljning inom demokratin med digitala hjälpmedel. – Om och när jag blir invald ska alla som har registrerat sig i min stödgrupp få en mobilapplikation med vilken man kan hela tiden vara i kontakt med mig, lovar Peltomaa. Peltomaa funderade länge på vilket parti han skulle välja, men till slut var valet klart. – Jag har under hela mitt vuxna liv varit mycket liberal. Det finns endast ett liberalt parti i Finland och det är SFP.

Grundlagen bör respekteras

Grundlagsutskottet har i sitt utlåtande om vårdreformen angett de grundlagsenliga ramarna för hur reformen bör förverkligas så att kommunernas grundlagsenliga status inte kränks.

Läs föregående artikel

Klimatpolitiken mer än en miljöfråga

Klimatpolitiken är inte bara en miljöfråga utan också en fråga om mänskliga rättigheter. Det betonade riksdagsledamot Christina Gestrin i riksdagens debatt om klimatlagen på onsdag.

Läs följande artikel