Oacceptabelt att utvisa offer för människohandel

Idag publicerade människohandelsrapportören en mellanrapport kring Migrationsverkets behandling av uppehållstillstånd för offer för människohandel.

Enligt rapporten fick majoriteten av de nigerianska sexhandelsoffer som ansökte om uppehållstillstånd i Finland i fjol avslag. Ordförande för SFP:s integrationspolitiska utskott Ida Schauman är förfärad över resultaten.

– Migrationsverkets tolkningar sätter otroligt sårbara kvinnor i en ännu värre situation. Det är oacceptabelt att en rättsstat som Finland försummar de människorättsförpliktelser vi har lovat upprätthålla och försvara. Jag är mycket oroad över utvecklingen på Migri, säger Ida Schauman.

Schauman ser Migrationsverkets tolkningar i det här och också andra fall som ett resultat av regeringens politik. Hon kräver att inrikesminister Paula Risikko (Saml.) genast vidtar åtgärder för att ändra på Migrationsverkets arbetssätt. Schauman tycker även att Samlingspartiets och Centerns hantering av invandringspolitiken har varit fegt.

– Samlingspartiet och Centern kan inte skylla förändringarna i invandringspolitiken på Sannfinländarna. Om de verkligen står för mänskliga rättigheter så måste de visa det i konkreta förändringar. Just nu far människor illa för att de inte har tillräckligt med politiskt mod att stå upp mot främlingsfientlighet och populism.

Henriksson: Höj hushållsavdraget

En höjning av hushållsavdraget är en åtgärd som direkt gynnar en höjning av sysselsättningen och dessutom skulle motverka den grå ekonomin, säger partiordförande Anna-Maja Henriksson.

Läs föregående artikel

Torvalds ansvarar för LULUCF

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) har idag utsetts till den liberala ALDE-gruppens ansvariga förhandlare för det så kallade LULUCF - lagförslaget.

Läs följande artikel