Rehn-Kivi: Behandlingen av vårdreformen är fullständigt ohållbar

Social- och hälsovårdsministeriet har i dag gett två nya tilläggsutredningar om valfrihetsmodellen.

Innehållet i valfrihetsmodellen har igen ändrats. Social- och hälsovårdsministeriet har i dag gett två nya tilläggsutredningar om valfrihetsmodellen. Tilläggsutredningarna dök upp på social- och hälsovårdsutskottets föredragningslista i dag.

− Det är helt omöjligt att få en helhetsbild av valfriheten − som består av tiotals förslag, tillägg och utredningar – eftersom det kommer så många förändringar under resans gång. Det betyder att de experter utskottet har hört har kommenterat förslag som redan är föråldrade, säger riksdagsledamot och medlemmen i social- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi.

− Det här är ett ohållbart sätt att arbeta. Regeringen ändrar sitt eget förslag också efter att det som ”färdigt” har sänts till riksdagen. Innehållet till valfrihetsförslaget har nästan helt och hållet förändrats under utskottsbehandlingen och nu tycks man bara fortsätta i samma takt, säger Rehn-Kivi.

Social- och hälsovårdsutskottet har denna vecka behandlat valfrihetsreformen. Utskottet har avbrutit behandlingen av landskapslagarna efter det att en intern konflikt inom regeringen om Vasa centralsjukhus fulljour avbröt behandlingen.

Henriksson: Psykisk hälsa måste bli en nationell prioritet

Psykiska problem orsakar mänskligt lidande och miljardkostnader för samhället årligen.

Läs föregående artikel

Ulla Achrén siktar mot riksdagen

Ulla Achrén, fullmäktigeledamot i Åbo, förvaltningsdirektör vid Åbo Akademi, ställer sig till förfogande för Svenska folkpartiet i riksdagsvalet 2019.

Läs följande artikel