Var blev satsningarna på jordbruket, klimatet och utbildningen?

Vi måste klart markera att vi vill ha en inhemsk livsmedelsproduktion också i fortsättningen, säger partiordförande Anna-Maja Henriksson om budgetförslaget.

Regeringen måste leverera tydliga stödåtgärder för det krisdrabbade jordbruket. Torkan har i år förstört skördarna. Vi måste klart markera att vi vill ha en inhemsk livsmedelsproduktion också i fortsättningen.

Det säger partiordförande Anna-Maja Henriksson i en kommentar till finansminister Petteri Orpos (Saml) budgetförslag.

– Jag förväntar mig att regeringen även kommer med konkreta satsningar då det gäller Östersjöns välmående. Våra barn och barnbarn måste kunna simma i våra hav också framöver. Årets algkatastrof i Skärgårdshavet och Finska viken måste tas på största allvar, säger Henriksson.

Henriksson är också mycket bekymrad över läget med andra stadiets yrkesutbildning.

– Regeringen kan inte blunda för att den skurit kraftigt i utbildningen och att det nu kommer oroväckande signaler från yrkesutbildarna runt om i landet. Det är läge för undervisningsminister Grahn-Laasonen att kräva tilläggsanslag för utbildningen i de kommande förhandlingarna.

Henriksson oroad över polisens resurser

Polisens otillräckliga resurser har lett till en ohållbar situation som har tillåtits pågå för länge. Nu behövs en verklig vilja av regeringen för att åtgärda problematiken, säger SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

Läs föregående artikel

Unga måste snabbare in i arbetslivet

Adlercreutz och Nylund backar upp SU:s förslag om att införa en ungdomsreservering i beskattningen.

Läs följande artikel