Me kuulumme Eurooppaan. RKP haluaa nostaa pohjoismaiset arvomme kuten avoimuus, tasa-arvo sekä sukupuolten välinen tasa-arvo yhteiseen Eurooppaan. Meille oikeudenmukainen, avoin ja demokraattinen Eurooppa on johtava periaate EU:n tulevaisuudelle. Me puolustamme ihannetta rajattomasta Euroopasta, joka on mahdollisuuksien maanosa, missä yksilön turvallisuutta ja mahdollisuuksia on mukana kaikessa päätöksenteossa.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Nils Torvaldsista päivitettävän jätevesidirektiivin pääneuvottelija

Nils Torvalds (RKP/Renew) on nimetty Euroopan parlamentin pääneuvottelijaksi päivitettävään yhdyskuntajätevesidirektiiviin. Muutoksia direktiiviin tehdään nyt ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, ja tavoitteena on parantaa Euroopan jokien, järvien ja merien laatua tiukemmalla sääntelyllä.

Euroopan parlamentti hyväksyi nopeammat lupaprosessit uusiutuvalle energialle

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona uusiutuvan energian laitosten rakentamisen nopeutettujen lupaprosessien puolesta. Tämä lisäys uusiutuvan energian direktiivin käsittelyyn on osa REPowerEU-suunnitelmia tulla riippumattomaksi Venäjän energiasta. Uusiutuvan energian infrastruktuurin nopeammalla laajentamisella on erittäin suuri rooli pyrkimyksissä nopeaan omavaraisempaan energiantuotantoon samalla kuin se auttaa EU:ta saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

Ilmastorahoitus keskiössä YK:n ilmastohuippukokouksen toisen viikon alkaessa

YK:n ilmastokonferenssi COP27 on nyt jatkunut runsaan viikon Sharm el-Sheikhissä Egyptissä. Vuosittainen huippukokous, jonka aikana asetetaan YK:n ilmastotavoitteet, järjestetään 6.–18. marraskuuta. Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) osallistuu konferenssiin osana Euroopan parlamentin delegaatiota, jonka tehtävänä on puolustaa Euroopan parlamentin kantaa neuvotteluissa. Parlamentin kanta hyväksyttiin täysistunnossa lokakuussa.

Euroopan parlamentti työstää nopeutettuja lupamenettelyjä uusiutuvalle energialle

Energiamarkkinoiden paine on johtanut ennennäkemättömään tahtiin ja lisääntyneeseen kompromissihalukkuuteen Euroopan parlamentissa. Esimerkkinä tästä, ympäristövaliokunta neuvotteli nopeasti kompromissin uusien energialaitosten lupaprosessien nopeuttamiseksi. Tämä on tärkeä osa EU:n strategiaa päästä eroon venäläisestä energiasta. Ympäristövaliokunta hyväksyi kompromissin tiistaina selvällä enemmistöllä.

Euroopan parlamentin kanta YK:n ilmastokonferenssiin vahvistettu

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina päätöslauselman, joka toimii ehdotuksena EU:n kannaksi YK:n COP27-ilmastokonferenssiin. Konferenssi pidetään marraskuussa Egyptin Sharm-el-Sheikissä. Päätöslauselmassa esitetään parlamentin odotukset ja korostetaan tarvetta tehostaa maailmanlaajuisia toimia Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Mepit vaativat myös EU:ta lisäämään ilmastotoimiaan Glasgow’n edellisen ilmastokonferenssin COP26:n lupausten mukaisesti.

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.