Me kuulumme Eurooppaan. RKP haluaa nostaa pohjoismaiset arvomme kuten avoimuus, tasa-arvo sekä sukupuolten välinen tasa-arvo yhteiseen Eurooppaan. Meille oikeudenmukainen, avoin ja demokraattinen Eurooppa on johtava periaate EU:n tulevaisuudelle. Me puolustamme ihannetta rajattomasta Euroopasta, joka on mahdollisuuksien maanosa, missä yksilön turvallisuutta ja mahdollisuuksia on mukana kaikessa päätöksenteossa.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Torvalds taas kärjessä

Joka vuosi esitetään selvitys siitä, kenellä on mitäkin vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa. Tänä vuonna Nils Torvalds (RKP/Renew) on jälleen kärkisijoilla, mutta samalla on tärkeää olla hieman varovainen tällaisten tilastojen kanssa. Tutkimus antaa likimääräisen arvion, mutta se ei ole absoluuttinen totuus.

Strand: Tulevaisuusvaliokunnan ensimmäinen maailmankokous johtaa jatkuvaan säännölliseen yhteistyöhön

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta teki historiaa, kun maailmankokous World Summit of the Future järjestettiin ensimmäistä kertaa. Maailmankokous kokosi yhteen useita parlamentaarisia valiokuntia, joiden tehtävänä on käsitellä kysymyksiä tulevaisuudesta. Suomen tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana toimii kansanedustaja Joakim Strand (RKP).

Ruotsalainen eduskuntaryhmä: Emme saa unohtaa Ukrainaa!

Maailma oli shokissa kun pommit alkoivat pudota Ukrainan ylle kevättalvella. Julma hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu vielä tänään. Ruotsalainen eduskuntaryhmä keskusteli kesäkokouksessaan Itä-Uudellamaalla Venäjän jatkuneista hyökkäyksistä Ukrainaan.

Borgarsdóttir Sandelin puoluejohtajakokoukseen Brysseliin

Euroopan parlamentin liberaalipuolueiden poliittinen ryhmittymä Renew Europe, johon Suomen ruotsalainen kansanpuolue kuuluu, pitää huippukokouksen Brysselissä 23. kesäkuuta. RKP:ta edustaa varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin. Kokouksessa määritellään yhteiset suuntaviivat ajankohtaisille haasteille. Mukana on muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron, La République En Marchen (LREM) puoluejohtaja. Lisäksi tilaisuuteen odotetaan kahdeksan pääministeriä ja useita EU-komissaareja.

Torvalds: Päästökauppa on pelastettu ja EU:n vihreä siirtymä jatkuu oikealla tiellä

Euroopan parlamentti palautti kaksi viikkoa sitten täysistunnossa ehdotuksen EU:n päästökauppajärjestelmän uudistamisesta takaisin ympäristövaliokunnalle parlamentin enemmistön kannattaman ratkaisun löytämiseksi. Poliittisten ryhmien pääneuvottelijoiden tehokkaasti käytettyjen kahden viikon jälkeen, Euroopan parlamentti hyväksyi nyt uuden kompromissin täysistunnossaan 22. kesäkuuta.

Astrid Thors Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA hallituksen jäseneksi

Euroopan parlamentti nimitti keväällä Astrid Thorsin yhdeksi kahdesta edustajastaan ​​Parmassa toimivan Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hallitukseen. Hallituksen tehtävänä on mm. hyväksyä erillisviraston budjetti ja työohjelmat sekä valvoa niiden toteutumista. Sääntömuutoksen myötä kaikilla jäsenmailla on nyt yksi edustaja EFSA:n hallituksessa, ja tämän lisäksi Euroopan parlamentilla on kaksi edustajaa. Hallituksessa on myös kansalaisyhteiskunnan edustaja.

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi Torvaldsin kompromissiehdotuksen uusiutuvan energian direktiiviksi

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi 17. toukokuuta kompromissiehdotuksen uusiutuvan energian direktiiviksi, jota Nils Torvalds (RKP / Renew) on ollut mukana neuvottelemassa viimeisen puolen vuoden aikana. Koska neuvottelut ovat olleet vaikeita, valiokunnan pääneuvottelija Torvalds on tyytyväinen, että valiokunnan enemmistön kannattama kompromissi lopulta löytyi.

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.