Politiikka A-Ö: Laki ja oikeus

Tarvitsemme riittävillä resursseilla ja vahvalla pohjalla rakennetun oikeusvaltion jotta väestö tuntisi olonsa turvallíseksi. Tarvitsemme poliiseja ja pelastustoimen joka valvoo ja auttaa meitä kun olemme hädässä ja pitää järjestystä yllä. Tarvitsemme tuomioistuimia ja oikeustointa riitojen ratkaisemiseen ja tuomioiden jakamiseen.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

RKP:n ministeriryhmä korostaa perustuslakivaliokunnan uuden rajalain käsittelyn tärkeyttä

Hallitus antoi 21.5. eduskunnalle lakiesityksen väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Laki vahvistaa rajaturvallisuutta ja antaa Suomelle työkaluja muiden maiden painostusta tarkoituksena horjuttaa itsemääräämisoikeuttamme vastaan. Lakiesityksessä säädetään, milloin valtioneuvosto voi rajoittaa turvapaikkahakemusten vastaanottoa rajalla. Päätös edellyttää aina yhteistoimintaa tasavallan presidentin kanssa. Lakia voidaan käyttää vain äärimmäisen pakottavissa ja poikkeuksellisissa tilanteissa, ja se on voimassa enintään kuukauden kerrallaan. Lain käyttöönotto edellyttää epäilyä siitä, että toinen maa uhkaa Suomen täysivaltaisuutta ja turvallisuutta, eikä muita toimenpiteitä pidetä riittävinä.

Strand: Hallituspuolueiden ensimmäiset ehdotukset normien lieventämisestä esiteltiin – 32 ehdotusta edistää tehokkuutta ja joustavuutta

Kansanedustaja Joakim Strand edustaa Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta hallituspuolueiden eduskuntaryhmien asettamassa norminpurkutyöryhmässä. Tavoitteena on tunnistaa byrokraattisia normeja, jotka pitäisi poistaa tai joita pitäisi lieventää. Työryhmä on nyt esittänyt luettelon ensimmäisistä ehdotuksistaan. Luettelo annettiin hallitukselle Kehysriihen yhteydessä, ja siinä on yhteensä 32 ehdotusta, jotka kattavat monia eri aloja. Byrokratian vähentäminen tehostaa ja joustavoittaa sekä kansalaisten että yritysten arkea.

Ollikainen: Ruotsinkielisillä nuorilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet tietoon rikoksista

Uusi verkkosivu, Nuoret ja rikollisuus -sivusto, on kehitetty yhteistyössä poliisin ja sisäministeriön kanssa. Verkkosivuston tavoitteena on edistää 12-18-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikosten ilmoittamista poliisille ja pyrkiä parantamaan heidän asemaansa rikoksen uhreina sekä varmistamaan heidän oikeutensa saada apua. Sivu on kohdennettu erityisesti lapsille ja nuorille ja antaa vastauksia ja apua kysymyksiin, jotka koskevat rikoksia. Sivut ovat saatavilla ainoastaan suomeksi.