Artikkelit

Hae artikkeleista

Bergqvist & Wickström: Etätyö maaseudulla ja saaristossa vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivovat, että suunnittelemme nyt tosissaan miten Suomessa voidaan tarjota toimivia tietoyhteyksiä erityisesti maaseudulla ja saaristossa. Kuituverkon laajentaminen on tärkeä osa ratkaisua, Bergqvist ja Wickström sanovat.

Lue lisää

Rehn-Kivi: Sote-uudistukselle tärkeä askel eteenpäin

Hallitus on tänään esitellyt linjauksensa sote – ja maakuntauudistukselle. Esitys, joka kokoaa sosiaali – ja terveydenhuollon sekä erikoissairaanhoidon yhteen, ja joka sisältää myös koko pelastustoimen, menee nyt laajamittaiselle lausuntokierrokselle kesäkuun ja syyskuun väliselle ajalle. Kansanedustaja ja eduskunnan sosiaali – ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee erityisesti siitä, että Uusimaa jakautuu viiteen omaan hoitoalueeseen, sekä vahvoista kirjoituksista, joilla taataan tasavertainen hoito myös ruotsin kielellä.

Lue lisää

Norrback: Hyvä että maatalousmaan kipsikäsittelyä edistetään

Hallituksen esitys uudesta vesien- ja merenhoidon hankkeita tukevasta tukijärjestelmästä on tänään eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä. ELY-keskus voi uuden tukijärjestelmän myötä myöntää tukea vesien- ja merenhoitoa tukeviin hankkeisiin tuotteen tai palvelun muodossa. Tämä ei nykyisellään ole mahdollista. Esitys liittyy hallitusohjelman tavoitteeseen parantaa vesistöjen ja Itämeren tilaa laajentamalla peltojen kipsinkäsittelyä. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) pitää muutosta tervetulleena.

Lue lisää