Artikkelit

Hae artikkeleista

Blomqvist: Pohjoismaista yhteistyötä myös Covid-19-kriisin aikana

Hallitus päätti tänään jatkaa tilapäistä rajavalvontaa Ruotsin, Norjan ja Suomen välillä sekä liikenteen rajoittamista. Jatkossa sallitaan edelleen välttämätön pendelöinti ja kaikki Suomeen saapuvien on noudatettava Suomen terveysviranomaisten ohjeistuksia. Tämä on välttämätöntä tartuntariskin vähentämiseksi, jotta terveydenhuoltokapasiteetti riittää Pohjois-Suomessa.

Lue lisää

Adlercreutz: Lyhytnäköinen ja hätiköity päätös

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus on tänään päättänyt lakkauttaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyrmistynyt päätöksestä, jolle hänen mukaansa on vaikea löytää kestäviä, alueen tarpeet huomioonottavia perusteluja.

Lue lisää

Rehn-Kivi: Raaseporin yhteispäivystys olisi voitu pelastaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus on kokouksessaan päättänyt lakkauttaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on hyvin pettynyt päätöksen. Rehn-Kiven mukaan päätös heikentää potilasturvallisuutta, kielellisiä oikeuksia ja valmiutta.

Lue lisää

Adlercreutz: Poistakaa tulorajat, jotka estävät opiskelijoiden työnteon terveydenhuollossa ja maataloudessa

Yhteiskunnan ollessa poikkeustilassa moni ala tarvitsee työntekijöitä ja auttavia käsiä. Samanaikaisesti opiskelijat ovat kohdanneet karun todellisuuden koronasäännösten myötä: oppilaitokset sulkevat ovensa, päättäjäisjuhlia lykätään, opiskeluajat pitenevät, opiskelijavaihdot peruuntuvat, opintotuen enimmäisaika täyttyy ja opiskelijaa voi uhata joutuminen toimeentulotuen piiriin.

Lue lisää

Koronavirus ei tunne rajoja – eikä meidänkään pitäisi

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ja Johan Kvarnström (SDP) ovat allekirjoittaneet vetoomuksen eurooppalaisen solidaarisuuden puolesta näinä vaikeina aikoina. Vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkiaan 42 kansallista päättäjää 25 Euroopan maasta. Allekirjoittajat toteavat vetoomuksessa, että maailma ei ole koskaan ollut niin hyvin varustautunut globaaliin pandemiaan kuin nyt, ottaen huomioon vahvat kansainväliset verkostot ja toimielimet kuten esimerkiksi Maailman terveysjärjestö (WHO).

Lue lisää

Adlercreutz: Järki käteen, HUS!

Raaseporin sairaalan yhteispäivystys on vaakalaudalla tulevana maanantaina, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa. Kokouksessa tullaan esittämään, että yhteispäivystys lakkautetaan. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on järkyttynyt päätösehdotuksen lyhytnäköisyydestä ja vetoaa hallitukseen, jotta se ei hyväksyisi ehdotusta.

Lue lisää

Rehn-Kivi: Raaseporin sairaalan yhteispäivystystä ei saa ajaa alas

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallituksen on kokouksessaan tulevana maanantaina määrä ottaa kantaa Raaseporin sairaalan tulevaisuuteen. Valmistelun ehdotus on yhteispäivystyksen lakkautus. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) tuomitsee ehdotuksen ja painottaa sairaalan alueellista merkitystä niin potilasturvallisuuden, kielen, valmiuden kuin maantiedonkin kannalta.

Lue lisää