Artiklar

Sök i artiklar

SFP: Service på svenska tryggas i äldreomsorgslagen

Regeringen godkände idag förslaget till den så kallade

äldreomsorgslagen. I offentligheten är lagen mest känd för sommarens
diskussioner om personaldimensioneringen. Den nya lagstiftningen
innehåller dock flera andra viktiga frågor som gärna kan lyftas upp,
en av dem är tryggandet av omsorg på modersmålet.

Läs mera

SFP driver skarvfrågan på europeisk nivå

Svenska folkpartiets krav på att EU-kommissionen borde se över sitt fågeldirektiv för att tillåta jakt på skarv har godkänts av det europeiska liberala partiet Alliance of Liberals and Democrats for Europe, ALDE. Motionen var framlagd av SFP till ALDE:s årliga kongress, som i år hölls i Dublin 8-10/11 2012.

Läs mera

Stadsbudgeten 2013

Visst känns det en aning enformigt, men tyvärr finns det mera orsak än tidigare att upprepa det ekonomin under det kommande året är mycket krävande och osäker.

Läs mera

Torvalds: Borg inte lämplig EU-kommissionär

Idag godkände Europaparlamentet utnämningen av maltesen Tonio Borg till EU-kommissionär med ansvar för hälso- och konsumentfrågor. Borg efterträder John Dalli, som avgick i oktober till följd av mutanklagelser i samband med arbetet kring EU:s tobakslagstiftning.

Läs mera

Henriksson: Talvivaara oroar

De gångna veckorna har präglats av mestadels dåliga men även några goda nyheter från gruvan i Talvivaara. De viktigaste goda nyheterna är naturligtvis att olyckan inte verkar ha drabbat människors hälsa och att man har fått utsläppen stoppade. Tids nog hinner vi utreda orsakerna till olyckan och vilka som eventuellt bär ansvar för det skedda.

Läs mera

Torvalds om EU-budgeten: Antingen nedskärningar eller bibehållet stöd

EU:s statsöverhuvud samlas idag och imorgon för att förhandla fram en budgetram för EU för åren 2014 till 2020. EU:s budget finansieras idag till 80 % från medlemsländernas budgetar vilket leder till att medlemsländerna fokuserar på sin nettoställning istället för att se på EU-budgetens effekt som helhet.

Läs mera