Artiklar

Sök i artiklar

Trovärdigheten krävde detta

Nedskärningen i barnbidraget är det som smärtar mest, men vi visste att balanseringen av ekonomin kräver åtgärder som känns hos alla samhällsgrupper. Att ensamförsörjartillägget inte rörs när det gäller barnbidraget visar att regeringen sökt socialt rättvisa lösningar

Läs mera

Svåra tider kräver ansvartagande

Den här veckan har varit tung för regeringen och dramatiken har inte uteblivit. Det viktiga var att vi lyckades komma överens om flera saker som är viktiga för vårt lands framtid. Finlands ekonomi är bekymmersam när det årliga underskottet i statsbudgeten närmar sig åtta miljarder euro.

Läs mera

“Den blomstertid en del av vårt kulturarv

Svenska riksdagsgruppen vill entydigt framhålla att det inte finns orsak att frångå traditionen att sjunga sommarpsalmen. Att våra traditioner har en kristen bakgrund betyder enligt vår uppfattning inte att det handlar om exkluderande religionsutövning om man sjunger sommarpsalmen vid skolavslutningarna.

Läs mera

Fel sätt att tackla jämställdhetsproblemen i arbetslivet

Riksdagsledamot Mikaela Nylander (Sv) ser lagmotionen om tidigareläggning av pensionsförmånen för kvinnor som föder barn inom äktenskap, som riksdagsledamot Pentti Kettunen (Saf) med flera lämnade in på onsdagen, som ett dåligt sätt att tackla ett verkligt problem.

Läs mera

Rätt tidpunkt för fusionsdiskussioner inom fria bildningen

– Utredningen om att fusionera Axxell, VNF och Borgå folkakademi kommer mycket lägligt med tanke på statens planer på större och färre upprätthållare inom den fria bildningen, säger riksdagsledamot och medlem i riksdagens kulturutskott Mikaela Nylander. Dessutom riktas statens nedskärningar också mot den fria bildningen.

Läs mera