Olemme Suomen EU-myönteisin puolue. EU:n on oltava yhdistävä poliittinen voima rauhan, hyvinvoinnin, vakauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta Euroopassa ja koko maailmassa. EU:n tulee keskittyä kokonaisvaltaisiin kysymyksiin kuten ihmisoikeuksiin, vapauteen, kauppaan, ilmastoon ja osaamiseen. Ollakseen uskottava toimija, EU:ssa täytyy olla pitkäjänteinen, avoin ja lähestyttävä päätöksentekokulttuuri, jossa pystytään huomioimaan eri jäsenmaiden erityispiirteet.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Eurooppa ottaa nyt vihapuheesta mittaa

EU:n oikeusministerien loppuviikkoisessa tapaamisessa Zagrebissa Kroatiassa moni EU-jäsenvaltio toi esiin halunsa nousta yhdessä taistoon vihapuhetta vastaan. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, joka edusti kokouksessa Suomea, oli se, joka Suomen EU-puheenjohtajuuden alla nosti esiin oikeusvaltioperiaatteen ja vihapuheen vastaisen taistelun tärkeyden.

Torvalds: Miksi Kokoomus tukee Orbanin puoluetta?

Viime aikoina nimitykset ovat puhuttaneet, ei ainoastaan Euroopan neuvoston puolella, vaan myös kun Euroopan parlamentti on jakanut johtopaikkoja eri poliittisten ryhmien välillä.
EPP-ryhmä, mihin Suomen Kansallinen Kokoomus kuuluu, on esittänyt Unkarin totalitaarisen johtajan Viktor Orbanin puoluetovereita moneen huippupestiin. Muun muassa parlamentin varapuheenjohtajaksi.

Niclas Sjöskog asettuu ehdolle EU-valissa

Niclas Sjöskog Purmosta Pedersörestä teki hienon tuloksen eduskuntavaaleissa ja sai viideksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Vaasan vaalipiirissä. Nyt hän tähtää Brysseliin ja asettuu ehdolle eurovaaleissa.