Olemme Suomen EU-myönteisin puolue. EU:n on oltava yhdistävä poliittinen voima rauhan, hyvinvoinnin, vakauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta Euroopassa ja koko maailmassa. EU:n tulee keskittyä kokonaisvaltaisiin kysymyksiin kuten ihmisoikeuksiin, vapauteen, kauppaan, ilmastoon ja osaamiseen. Ollakseen uskottava toimija, EU:ssa täytyy olla pitkäjänteinen, avoin ja lähestyttävä päätöksentekokulttuuri, jossa pystytään huomioimaan eri jäsenmaiden erityispiirteet.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Torvalds: Päästökauppa on pelastettu ja EU:n vihreä siirtymä jatkuu oikealla tiellä

Euroopan parlamentti palautti kaksi viikkoa sitten täysistunnossa ehdotuksen EU:n päästökauppajärjestelmän uudistamisesta takaisin ympäristövaliokunnalle parlamentin enemmistön kannattaman ratkaisun löytämiseksi. Poliittisten ryhmien pääneuvottelijoiden tehokkaasti käytettyjen kahden viikon jälkeen, Euroopan parlamentti hyväksyi nyt uuden kompromissin täysistunnossaan 22. kesäkuuta.

Astrid Thors Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA hallituksen jäseneksi

Euroopan parlamentti nimitti keväällä Astrid Thorsin yhdeksi kahdesta edustajastaan ​​Parmassa toimivan Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hallitukseen. Hallituksen tehtävänä on mm. hyväksyä erillisviraston budjetti ja työohjelmat sekä valvoa niiden toteutumista. Sääntömuutoksen myötä kaikilla jäsenmailla on nyt yksi edustaja EFSA:n hallituksessa, ja tämän lisäksi Euroopan parlamentilla on kaksi edustajaa. Hallituksessa on myös kansalaisyhteiskunnan edustaja.

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi Torvaldsin kompromissiehdotuksen uusiutuvan energian direktiiviksi

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi 17. toukokuuta kompromissiehdotuksen uusiutuvan energian direktiiviksi, jota Nils Torvalds (RKP / Renew) on ollut mukana neuvottelemassa viimeisen puolen vuoden aikana. Koska neuvottelut ovat olleet vaikeita, valiokunnan pääneuvottelija Torvalds on tyytyväinen, että valiokunnan enemmistön kannattama kompromissi lopulta löytyi.

EU:n pohjoisimpien maiden mepit: Talvimerenkulun lisäkustannukset vihreän siirtymän seurauksena kohtuuttomia

Komission esityksessä päästökauppajärjestelmän uudistamiseksi ei oteta riittävästi huomioon talvimerenkulun erityisolosuhteita. Tätä mieltä ovat 17 europarlamentaarikkoa Suomesta, Ruotsista ja Virosta, mukaan lukien Nils Torvalds (RKP / Renew). Mepit ovat ilmaisseet huolensa kirjeessä, joka lähetettiin tiistaina Euroopan komission puheenjohtajalle Ursula Von der Leyenille, varapuheenjohtaja Frans Timmermansille sekä komissaareille Thierry Bretonille, Kadri Simsonille ja Adina Văleanille.

Euroopan parlamentti ottaa suuria askeleita ilmaston puolesta – Torvalds tyytyväinen kesäpaketin vastuunjaon lopputuloksiin

Maanantaina Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta jakoi vastuut poliittisten ryhmien kesken tänä kesänä julkistetusta suuresta vihreän siirtymisen lainsäädäntöpaketista. Samaan aikaan valiokunnan keskeiset koordinaattorit näyttivät vastuullisuuttaan. Oikeistopopulistit eivät tule vastaamaan mistään keskeisestä ehdotuksesta. Maanantaina tehty päätös on erityisen tärkeä, koska se koskee lainsäädäntöä, jolla varmistetaan, että EU saavuttaa omat ilmastotavoitteensa.