Ajankohtainen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei saa johtaa huonompaan palveluun. Yksilön on aina oltava hallintouudistusten keskiössä, ja osallisuudella ja demokratialla on oltava vahva sija.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Wickström: Rahan puute uhkaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen käynnistämistä

RKP:n varapuheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan alueen sosiaali- ja terveysministeriöltä saaman rahoituksen puutteellisuudesta hyvinvointialueen toiminnan käynnistämiseen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle myönnettiin torstaina lisämääräraha, mutta hyvinvointialueen virkamiesten mukaan alueelta puuttuu vielä 38,5 miljoonaa euroa, jotta se voisi aloittaa toimintansa.

RKP:lle vahva tulos aluevaaleissa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue teki vahvan tuloksen Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa. Puolue lähti aluevaaleihin 16:ssa vaalipiirissä yhteensä 306 ehdokkaalla ympäri Suomea.

Wickström: Terveydenhuoltouudistus pitää johtaa parempiin lasten ja nuorten palveluihin

Aluevaalien alla käytävissä keskusteluissa on tullut selvästi ilmi, että nuorten hyvinvointi on asia, jota meidän on otettava vakavasti. Meidän on priorisoitava nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström painottaa, että yhteistyö koulun ja oppilashuollon välillä on toimittava myös kun uudet hyvinvointialueet ottavat vetovastuun.

Wickström: Toimintaa Raaseporin ja muissa Uudenmaan pienissä sairaaloissa on kehitettävä

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSn hallituksessa Henrik Wickström painottaa, etttä lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa uusilla hyvinvointialueilla. Wickström vieraili keskiviikkona Raaseporin sairaalassa yhdessä HUSn hallituksen puheenjohtaja Risto Raustavan kanssa. Yhdessä Rautavan kanssa Wickström tapasi sairaalan johtoa ja henkilökuntaa.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä