Vastuullinen, kestävä ja pitkäjänteinen talouspolitiikka on hyvinvointimme perusedellytys. Haluamme antaa mahdollisuuden kasvuun, useampien yritysten perustamiseen ja useampiin työpaikkoihin, jotta korkealaatuisia palveluita tarjoavan hyvinvointiyhteiskunnan rahoittaminen on mahdollista. Hyvinvointi on rahoitettava työllä, ei velkaantumalla.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Wickström: Talous tarvitsee uskoa tulevaisuuteen

Eduskunta kävi tänään keskustelua hallituksen talouspolitiikkaa vastaan nostetusta välikysymyksestä. Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) korosti ryhmäpuheenvuorossaan hallituksen toteuttamia myönteisiä taloudellisia toimenpiteitä, joilla pyritään vahvistamaan Suomen taloutta pitkällä aikavälillä, ottaen samalla huomioon sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Adlercreutz: Haastava mutta välttämätön kehysriihi

– Kehysriihi ei ollut helppo harjoitus. Tämän tiesimme jo etukäteen. Sopeuttamispäätökset olivat vaikeita ja ne koskevat yhteiskuntaa hyvin laajasti. Valitettavasti päätökset ovat kuitenkin välttämättömiä. Talousnäkymät ovat hallitusneuvotteluiden jälkeen muuttuneet merkittävästi ja siksi tasapainottavia lisätoimenpiteitä tarvitaan, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz sanoo.

Otto Andersson jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Ruotsalainen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään maanantaina 5.2.2024 talvikokouksensa aikana Kauniaisissa. Kansanedustaja Otto Andersson Loviisasta valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Anderssonin mukaan koulutus ja terveydenhuolto ovat yhteiskuntamme peruspilareita, joita meidän on vaalittava.

Wickström: Suomi tarvitsee kasvua ja tekoja, ei syyttelyä

RKP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan Suomen taloudellisesta tilanteesta. Tänään valtiovarainministeriö julkaisi talven kokonaistaloudellisen ennusteen Suomen talouden tilastasta. Myös Suomen Pankki julkaisi oman ennusteensa. Valtiovarainministeriön ennuste oli myönteisempi ja se ennustaa, että Suomen talous kasvaa ensi vuonna 0,7 prosenttia. Valtiovarainministeriö heikensi kuitenkin omaa ennustettaan.

Norrback: Kaikki tiet johtavat Pohjanmaalle

Monet Pohjanmaan tiehankkeet etenevät nyt. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on aktiivisesti ajanut useita näitä hankkeita, ja on kiitollinen siitä, että valtiovarainvaliokunta on ohjannut niihin varoja. Näiden tiehankkeiden joukossa ovat muun muassa Henriksdalintie Kristiinankaupungissa, 170 000 €, ja Norrnäsintie – Nixmossen Närpiössä, 200 000 €.

Norrback: Joululahjarahat tervetulleita

Lisävaroja kalastusteollisuudelle, kalastuksenhoitoon, 4H:lle ja Pro Agrialle. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta on päättänyt niin kutsuttujen joululahjarahojen jaosta, joka on noin 50 miljoonan euron kokoinen määräraha potti. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on aktiivisesti tehnyt työtä monien rahoitusta saaneiden hankkeiden eteen, ja on tyytyväinen lopputulokseen.