Liberaalit arvot ovat uhattuna tänä päivänä sekä Suomessa että Euroopassa mutta myös globaalisti. Meidän liberalismi rakentuu kunnioitukseen ihmistä kohtaan, yksilön vapauksiin ja oikeuksiin, tasavertaisuuteen sekä sosiaaliseen ja globaaliin vastuuseen. Suomi kuuluu länteen ja meidän pitää liikkua siihen suuntaan. Suomen on oltava aktiivinen ja vastuullinen kansainvälinen toimija kehitys- ja kauppapolitiikassa. Oikeudenmukainen kauppapolitiikka saavutetaan epäoikeudenmukaisten kaupan esteiden poistamisella, hyvän hallinnon tukemisella kehitysmaissa sekä pääomavirtojen vähentämisellä.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Torvalds: Meidän on tehostettava rasismin vastaista työtä

George Floydin kuolema Minneapolisissa 25. toukokuuta ja sitä seuranneet rasisminvastaiset mielenosoitukset ympäri maailmaa osoittavat, että muun muassa EU:n ja Suomen on tehostettava toimia rasismia ja rakenteellista syrjintää vastaan.
Näin toteaa Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds.

Koronavirus ei tunne rajoja – eikä meidänkään pitäisi

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ja Johan Kvarnström (SDP) ovat allekirjoittaneet vetoomuksen eurooppalaisen solidaarisuuden puolesta näinä vaikeina aikoina. Vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkiaan 42 kansallista päättäjää 25 Euroopan maasta. Allekirjoittajat toteavat vetoomuksessa, että maailma ei ole koskaan ollut niin hyvin varustautunut globaaliin pandemiaan kuin nyt, ottaen huomioon vahvat kansainväliset verkostot ja toimielimet kuten esimerkiksi Maailman terveysjärjestö (WHO).

Ruotsin oikeusministeri vierailee Suomessa

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson vierailee Suomessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vieraana. Päivän aikana ministerit vierailevat muun muassa Ruotsin suurlähetystössä, Helsingin vankilassa, Oodi kirjastossa ja Hanasaaressa.

Henriksson: Olen iloinen, että voimme auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia

Hallituspuolueiden yhteisen sopimuksen seurauksena sisäministeriö valmistelee yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan vastaanottoa. Kyseessä on ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä pakolaisleireistä Kreikasta ja muista Välimeren alueen EU-maista.

Adlercreutz: Suomen tulisi tukea Venezuelan Guaidóta

RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutzin mielestä Suomen tulee liittyä niiden maiden joukkoon, jotka tunnustavat oppositiojohtaja Juan Guaidón maan viralliseksi väliaikaiseksi presidentiksi, ellei istuva presidentti Nicolás Maduro ilmoita uusista vaaleista lähipäivien aikana.