Artikkelit

Hae artikkeleista

Adlercreutz: Lukioon pyrkiminen lukuaineiden keskiarvon pohjalta vanhanaikaista

Viikon päästä iso määrä nuoria jatkaa koulupolkuaan lukiossa. Lukioon pääsyä on ohjannut peruskoulun päästötodistuksen lukuaineiden keskiarvo. RKP:n kansanedustaja ja Hem och Skola -järjestön puheenjohtaja Anders Adlercreutz peräänkuuluttaa julkista keskustelua siitä, millainen rooli liikunnalla ja taideaineilla eli toisin sanoen ”ei-lukuaineilla”, pitäisi olla nuorten kykyjen arvioimisessa.

Lue lisää

Henriksson 1500 päivää oikeusministerinä

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on tänään toiminut ministerinä 1500 päivää. Rinteen hallituksessa Anna-Maja Henrikssonilla on ulkoministeri Pekka Haaviston (vihreät) jälkeen toiseksi pisin ministerikokemus päivissä laskettuna (yhdessä peruspalveluministeri Krista Kiurun (SDP) kanssa). Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuosina 2011-2015.

Lue lisää

Torvalds: Miksi Kokoomus tukee Orbanin puoluetta?

Viime aikoina nimitykset ovat puhuttaneet, ei ainoastaan Euroopan neuvoston puolella, vaan myös kun Euroopan parlamentti on jakanut johtopaikkoja eri poliittisten ryhmien välillä.
EPP-ryhmä, mihin Suomen Kansallinen Kokoomus kuuluu, on esittänyt Unkarin totalitaarisen johtajan Viktor Orbanin puoluetovereita moneen huippupestiin. Muun muassa parlamentin varapuheenjohtajaksi.

Lue lisää