Strand: En seger för exportkusten!

Beskedet om att sträckan Vassor-Kärklax nu äntligen får sina 11 miljoner euro är mycket glädjande. En smidig riksåtta är oerhört viktig för allt näringsliv, exporten samt pendlande österbottningars vardag. Att pengar även reserverats för ett förbättrande av järnvägen mellan Vasa och Seinäjoki är alldeles utmärkt.

– Liksom under senaste riksdagsperiod när vi fick in riksåttan i stomvägsnätverket är även dagens besked en följd av ett mycket gott och mångsidigt lagarbete mellan aktiva beslutsfattare och tjänstemän på olika nivåer. Jag vill rikta ett speciellt tack till de österbottniska kollegorna men i egenskap av styrelseordförande för Riksåttan rf. även till vänner längs med hela exportkusten, säger Strand!

Norrback: Välkomna satsningar på infrastruktur i statsbudgeten

Igår kväll kom regeringen överens om budgeten för nästa år. SFP:s riksdagsledamot Anders Norrback är nöjd med de satsningar på infrastruktur som regeringen föreslår.

Läs föregående artikel

Adlercreutz välkomnar vägpengar till planskild anslutning på stamväg 51

Kommunikationsministeriet meddelade i dag om ett antal basväghållningsprojekt som får budgetanslag. Den planskilda anslutningen till Kyrkslätt på stamväg 51 får 1,4 miljoner euro för trafikljus vid avfartsramperna. Riksdagsledamot Anders Adlercreutz, SFP, är nöjd över beskedet.

Läs följande artikel