Olemme Suomen EU-myönteisin puolue. EU:n on oltava yhdistävä poliittinen voima rauhan, hyvinvoinnin, vakauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta Euroopassa ja koko maailmassa. EU:n tulee keskittyä kokonaisvaltaisiin kysymyksiin kuten ihmisoikeuksiin, vapauteen, kauppaan, ilmastoon ja osaamiseen. Ollakseen uskottava toimija, EU:ssa täytyy olla pitkäjänteinen, avoin ja lähestyttävä päätöksentekokulttuuri, jossa pystytään huomioimaan eri jäsenmaiden erityispiirteet.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Christoffer “Toffe” Hällfors asettuu ehdolle Europarlamenttivaaleissa RKP:n listalla

– EU:lla on ollut paljon myönteisiä vaikutuksia Suomelle. Olen suurimman osan elämästäni saanut nauttia vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa ja minulla on ollut mahdollisuus opiskella missä tahansa Euroopassa. Nyt meillä on kuitenkin tahoja jotka haluavat rajata tämän liikkuvuuden uusilla rajoilla ja rajoituksilla mikä loppujen lopuksi eniten vaikuttaa tavalliseen ihmisen elämään, sanoo EU-vaaliehdokas Christoffer Hällfors.

”Kuuntelemme teitä!” Torvalds vakuutti Greta Thunbergille

– Hei Greta. Minun nimeni pitäisi itseasiassa olla Hans, koska silloin voisimme kuten Hannu ja Kerttu – ruotsiksi Hans ja Greta – yhdessä kävellä metsään, ja taistella ilkeää ilmastonoitaa vastaan. Näillä sanoilla Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) aloitti keskustelunsa Greta Thunbergin kanssa, tiistaina Europarlamentin ympäristövaliokunnan kokouksessa

Torvalds: Iso-Britannia seisoo jyrkänteen reunalla – ilman toivoa ratkaisusta

Iso-Britannia on jälleen kerran äänestänyt mahdollisista vaihtoehdoista maan EU-eron suhteen. Jälleen kerran parlamentin enemmistö äänesti kaikkia ehdotuksia vastaan. Tämä ei lupaa hyvää Iso-Britannian tulevaisuudelle, Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi parlamentin istunnosta Strasbourgista.

Torvalds turhautunut: Suomalaiset kuljetusyritykset jäävät edelleen odottamaan tavaraliikenteen yhteisiä sääntöjä

Europarlamentti lähetti tänään 27.3.2019 istunnossaan takaisin liikennevaliokunnan käsiteltäväksi niin kutsutun liikkuvuuspaketin. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset kuljetusyritykset joutuvat edelleen odottamaan tärkeää päivitystä joka takaisi sen, että myös ulkomaalaisten yritysten lähetettyjä työntekijöitä koskisi suomalaiset säännöt liittyen kuljettajien lepoaikoihin sekä palkkoihin.

Torvalds suhteellisen tyytyväinen: Historiallinen päätös kuorma-autojen päästöistä

Taistelu hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Euroopan Unionissa otti ison askeleen eteenpäin maanantai ja tiistai välisenä yönä 19. helmikuuta. Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät sopuun liittyen EU:n yhteisiin tavoitteisiin koskien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöjä niin että päästöt pienenevät 15% vuoteen 2025 mennessä, ja 30% vuoteen 2030 mennessä.