Politiikka A-Ö: Lapset & Nuoret

Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuutta, mutta tulee myös ottaa vakavasti tämän päivän päätöksenteossa. Lapset pitää saada olla lapsia ja kuitenkin saada korkealaatuista varhaiskasvatusta sekä peruskoulutusta. Nuorten tulee saada parhaat mahdollisuudet elämälle sekä tasa-arvoinen koulutus yhtäläisillä mahdollisuuksilla. Meidän tulee myös pitää huolta meidän nuorista, jotka putoavat yhteiskunnan ulkopuolelle, tehokkaalla ennaltaehkäisevällä toiminnalla sekä hyvällä etsivällä nuorisotyöllä. Nuorille pitää antaa mahdollisuus myös vaikuttaa yhteiskuntaan esimerkiksi nuorisovaltuustoon kautta, jolla on oikea päätöksentekovaltaa ja oikea mahdollisuus vaikuttaa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Wickström: Maailman onnellisin maa ei saa kääntää selkäänsä kasvavien huumeongelmien edessä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on huolissaan kasvavasta määrästä huumekuolemia Suomessa. Vuonna 2021 huumausaineisiin kuoli Suomessa vajaat 290 henkilöä. Jokaisella näistä ihmisestä on oma tarinansa, omat läheisensä ja ystävät, jotka ovat jääneet näitä menetettyjä henkilöitä kaipaamaan. Diakonissalaitos tiedotti eilen, että Suomi on jo kärjessä alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa.

Ollikainen: Ruotsinkielisillä nuorilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet tietoon rikoksista

Uusi verkkosivu, Nuoret ja rikollisuus -sivusto, on kehitetty yhteistyössä poliisin ja sisäministeriön kanssa. Verkkosivuston tavoitteena on edistää 12-18-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikosten ilmoittamista poliisille ja pyrkiä parantamaan heidän asemaansa rikoksen uhreina sekä varmistamaan heidän oikeutensa saada apua. Sivu on kohdennettu erityisesti lapsille ja nuorille ja antaa vastauksia ja apua kysymyksiin, jotka koskevat rikoksia. Sivut ovat saatavilla ainoastaan suomeksi.

Lisää tukea lasten hyvinvoinnille

RKP haluaa Suomesta maailman lapsiystävällisimmän maan. Puolueen vaaliohjelmassa korostetaan lasten hyvinvointia ja oikeuksia sekä viranomaisten välistä yhteistyötä. Tärkeitä teemoja, joihin on keskityttävä jotta voidaan myös jatkossa taata lapsille turvallinen kasvu. Eduskuntavaaliehdokas Marja Lindberg nostaa esille suurimmaksi ongelmaksi erot lapsiperheiden taloudellisessa tilanteessa.

Rehn-Kivi: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentaminen on askel oikeaan suuntaan!

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona hallituksen esityksen varhaiskasvatuksen maksujen pysyvästä alentamisesta. Uudistuksen odotetaan lisäävän varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten määrää noin 3 000:lla. Kun yhä useampi lapsi pääsee päiväkotiin, myös työllisyyden odotetaan paranevan, kun vanhempien mahdollisuuksia osallistua työelämään edistetään. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on erittäin tyytyväinen eduskunnan päätökseen.

Bergqvist: Seksuaalirikoslainsäädäntöön tarpeellinen kokonaisuudistus

Hallituspuolueiden lakivaliokuntavastaavat:Lakivaliokunta hyväksyi perjantaina 17. kesäkuuta rikoslain seksuaalirikossäännösten kokonaisuudistusta koskevan mietinnön. Lakivaliokunta puoltaa rikoslain seksuaalirikoksia koskevan 20 luvun uudistamista. Uudistuksessa seksuaalirikosten nimikkeet, soveltamisala ja rangaistukset uudistetaan vastaamaan paremmin nykykäsityksiä.

Wickström: Suomi tarvitsee koulukiusaamisvaltuutetun

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström haluaa Suomeen valtuutetun kiusaamisen ehkäisemiseksi varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa ja toisella asteella. Wickströmin mukaan kiusaaminen on edelleenvakava ongelma kouluissa ja se koskettaa monia lapsia ja nuoria. Mitä aikaisemmin siihen puututaan, sen parempi, Wickström sanoo.