Politiikka A-Ö: Lapset & Nuoret

Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuutta, mutta tulee myös ottaa vakavasti tämän päivän päätöksenteossa. Lapset pitää saada olla lapsia ja kuitenkin saada korkealaatuista varhaiskasvatusta sekä peruskoulutusta. Nuorten tulee saada parhaat mahdollisuudet elämälle sekä tasa-arvoinen koulutus yhtäläisillä mahdollisuuksilla. Meidän tulee myös pitää huolta meidän nuorista, jotka putoavat yhteiskunnan ulkopuolelle, tehokkaalla ennaltaehkäisevällä toiminnalla sekä hyvällä etsivällä nuorisotyöllä. Nuorille pitää antaa mahdollisuus myös vaikuttaa yhteiskuntaan esimerkiksi nuorisovaltuustoon kautta, jolla on oikea päätöksentekovaltaa ja oikea mahdollisuus vaikuttaa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Borgarsdóttir Sandelin: Vihaa ei tule kohdistaa Suomen venäjänkielisiä kohtaan

Useat Suomessa asuvat venäjänkieliset ja venäläistaustaiset ihmiset ovat huolissaan johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Jotkut heistä kertovat joutuneensa vihan kohteeksi esimerkiksi julkisilla paikoilla. Tämä tulee ilmi Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto vahvistaa, että useat venäläistaustaiset lapset ja nuoret ovat joutuneet nyt kiusaamisen kohteeksi.

Wickström: Terveydenhuoltouudistus pitää johtaa parempiin lasten ja nuorten palveluihin

Aluevaalien alla käytävissä keskusteluissa on tullut selvästi ilmi, että nuorten hyvinvointi on asia, jota meidän on otettava vakavasti. Meidän on priorisoitava nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström painottaa, että yhteistyö koulun ja oppilashuollon välillä on toimittava myös kun uudet hyvinvointialueet ottavat vetovastuun.

Rehn-Kivi: Kuntoutus turvattava erityislapsille

Suomessa elää kymmeniä tuhansia erityisperheitä. Erityislapsella voi olla esimerkiksi eriasteinen kehitysvamma, puheen ja kielen kehityksen vaikeutta tai pitkäaikainen sairaus. Tällä hetkellä moni erityislapsi saa Kelalta hylkäävän päätöksen jatkuvalle kuntoutukselle, sillä perusteella, että annettu kuntoutus ei ole tuottanut toivottua tulosta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen aiheesta.

Rehn-Kivi: Panostuksia nuorten mielenterveyteen tehtävä välittömästi

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) peräänkuuluttaa välittömiä toimia nuorten ja opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi. Rehn-Kivi on keskustellut aiheesta korkeakoulujen edunvalvontajärjestöjen SAMOK:in ja SYL:in kanssa. Mielenterveysongelmat ovat 2000-luvun aikana ja varsinkin koronapandemian aikana lisääntyneet voimakkaasti. Rehn-Kivi haluaa nähdä välittömiä toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi.