Artikkelit

Hae artikkeleista

Thomas Blomqvist: Tasa-arvotyö tarvitsee voimakkaita toimia

– Hallituksen tavoite on, että Suomesta tulee tasa-arvotyön edelläkävijä. Teemme jo tällä hetkellä paljon hyvää, mutta asioita voidaan tehdä vielä paremmin. Tähän tarvitaan laajaa ja määrätietoista tasa-arvotyötä konkreettisilla toimenpiteillä, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue lisää

Bergqvist valtion talousarviosta: Investoinnit koulutukseen, alueisiin ja ruotsin kieleen ovat myönteisiä

Lähetekeskustelu valtion vuoden 2020 talousarvioesityksestä aloitettiin tänään (tiistaina) eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) iloitsee siitä, että talousarvio luo luottamusta tulevaisuuteen ja että alueelliset erot ymmärretään. Erityisen tärkeinä hän pitää investoinnit koulutukseen ja tutkimukseen sekä panostukset ruotsin kieleen.

Lue lisää

Blomqvist: Tarvitaan tulevaisuusinvestointeja

– Jotta yhteiskunta olisi menestyksekäs vaaditaan tulevaisuusinvestointeja. Panostuksia koulutukseen ja erityisesti tutkimukseen ja innovaatioihin vahvistaa yhteiskuntamme ja antaa meille parempia mahdollisuuksia vastata edessämme oleviin haasteisiin. Hallituksen panostukset ihmisten osaamiseen ovat tervetulleita, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue lisää

Eduskunnan rokoteryhmän asiantuntijakokouksessa painotettiin rokotteiden kansanterveydellistä vaikuttavuutta

Eduskunnan rokoteryhmä kokoontui eilen kuulemaan rokotteiden toimintaympäristöstä, kansallisesta rokotusohjelmasta, rokotevastaisuudesta ja rokotteiden kansantaloudellisesta ja terveydellisestä vaikuttavuudesta. Rokoteryhmän puheenjohtaja ja perustaja Veronica Rehn-Kivi (Rkp) iloitsee määrärahojen lisäämisestä ensi vuoden talousarvioon. Määrärahoja kohdistetaan HPV-rokotteen antamiselle myös pojille sekä TBE-punkkirokotteeseen.

Lue lisää