Artikkelit

Hae artikkeleista

Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 28.4 aikomuksestaan asettua ehdolle uudelleenvalintaa varten. Henriksson on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien.

Lue lisää

Niclas Sjöskog asettuu ehdolle EU-valissa

Niclas Sjöskog Purmosta Pedersörestä teki hienon tuloksen eduskuntavaaleissa ja sai viideksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Vaasan vaalipiirissä. Nyt hän tähtää Brysseliin ja asettuu ehdolle eurovaaleissa.

Lue lisää

RKP eurovaaleihin vahvalla listalla

RKP on kautta aikain ollut, ja tulee jatkossakin olemaan, aktiivinen toimija EU:ssa. RKP tekee töitä sen eteen, että EU toimii poliittisesti rauhan, hyvinvoinnin, pysyvyyden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. EU:n tulee keskittyä laajoihin kysymyksiin, kuten ihmisoikeuksiin, vaputeen, kauppaan, ilmastoon ja osamiseen.

Lue lisää

Henrik Wickström RKP:n ehdokkaana eurovaaleissa

Inkoolainen Henrik Wickström asettuu ehdolla EU-vaaleissa RKP:n listalla. Menestyksekkäiden eduskuntavaalien jälkeen, joissa hän sai 3261 ääntä Uudellamaalla ja 40% kotikuntansa äänistä, Wickström suuntaa nyt katseensa Brysseliin. Wickström on valmis työskentelemään talouden vakauden ja kasvun, sekä eurooppalaisten arvojen puolesta Euroopan parlamentissa.

Lue lisää

RKP:llä vahva lista Eurovaaleissa

RKP lähtee Euroopanparlamenttivaaleihin täydellä listalla, 20 ehdokkaalla. EU-vaalit pidetään Suomessa 26 toukokuuta 2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 15-21.5 ja ulkomailla 15-18.5.

Lue lisää

Stina Wahlsten ehdolla Eurovaaleissa

– Eurooppa on murrosvaiheessa varsinkin niiden kysymysten kohdalla joiden parissa haluan tehdä töitä. Ilmastonmuutos on globaali ongelma ja sen torjumiseksi tarvitaan maailmanlaajuisia ratkaisuja. Eurooppa on muuttumassa yhä epätasa-arvoisemmaksi ja sisäänpäinkääntyneeksi. Tämän lisäksi euroalue ja Euroopan talous on vahvistettava. Siksi asetun ehdolle, EU-vaaliehdokas Stina Wahlsten sanoo.

Lue lisää