Yhteiskunnassamme sananvapaus, uskonnosvapaus, tasavertaisuus, tasa-arvo, demokratia, vapaus omiin valintoihin ja ihmisoikeudet ovat täysin luonnollisia, mutta niitä on aina puolustettava. Yksilön kunnioittaminen on edellytys vähemmistöjen samankaltaisiin mahdollisuuksiin. Kahden kansalliskielten, suomi ja ruotsi, säilyttäminen ja kehittäminen sekä vähemmistökielet ovat turvattu perustuslaissa, ja näin on oltava myös tulevaisuudessa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Yhdessä kohti kaikkien aikojen kuntavaaleja!

Kuntavaalit ovat äärimmäisen tärkeät vaalit. Niissä on kyse siitä, miten sinun ja minun kuntaani kehitetään ja johdetaan seuraavan neljän vuoden ajan. Niissä on kyse oman lähiyhteiskunnan rakentamisesta. Niissä on kyse toimivasta arjesta niin sinulle kuin minullekin.

Henriksson: Saamelaiset otettava mukaan ilmastotyöhön

Vannottuaan virkavalansa Yhdysvaltain presidentiksi tammikuussa, Joe Biden liitti ensi töikseen Yhdysvallat takaisin Pariisin ilmastosopimukseen. Tämän myötä globaali ilmastonmuutoksen vastainen työ helpottui huomattavasti. Suomessa on parhaillaan käynnissä ilmastolain uudistus. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painottaa, että alkuperäiskansa saamelaiset on otettava mukaan ilmastotyöhön.