Politiikka A-Ö: Maatalous, metsästys ja kalastus

Me haluamme nähdä vahvaa ja ilmastoystävällistä kotimaista raaka-aineiden ja elintarvikkeiden tuotantoa. Siksi pitää olla kannattavaa myös harjoittaa kestävää maa- ja metsätaloutta ottaen huomioon meidän pohjoiset haastavat olosuhteet. Me tarvitsemme kestävää ja eettistä eläimenpitoa, kalantaloutta, riistanhoitoa ja metsästystä. Huolehdimme mahdollisuuksista yrittämiseen näillä aloilla ja kunnioitusta eläinten hyvinvoinnista. Lupia erilaisiin erimuotoiseen metsästykseen pitää perustua alueellisiin olosuhteisiin ja pitää ankkuroida paikallisyhteisössä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Torvalds: Lisää kotimaista kalaa ruokapöytiimme!

– Milloin viranomaisemme ottavat vastuunsa ja oikeasti edistävät kotimaisen kalan tarjontaa ja saatavuutta ruokapöytiimme? Tänä päivänä kahdeksan kymmenestä kalasta on tuontitavaraa ja vain viisi prosenttia myydään tuoreena. Tämä sointuu erittäin huonosti hallituksen ruokastrategian kanssa, jonka yksi tavoite on lisätä kotimaisen kalan syöntiä.

Norrback:Isojoen meritaimenkanta on turvattava

Anders Norrback, kansanedustaja, on tehnyt kirjallisen kysymyksen meritaimenkannan tulevaisuudesta, sekä ministeriön näkemyksestä meritaimenen emokalojen ja tuki-istutuksien lopettamisesta Kristiinankaupungin Isojoessa.

Norrback: Kauan odotettu susipäätös

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee että suden kannanhoidollinen metsästys voi alkaa vuoden 2022 alussa. Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut asetuksen, joka sallii susien kannanhoidollisen metsästyksen vuoden 2022 alusta. Kiintiö on 20 sutta poronhoitoalueen ulkopuolella. Metsästys voidaan kohdentaa enintään neljään laumaan tai reviirin merkanneeseen pariin.

RKP:n pohjalaiset kansanedustajat vaativat konkreettisia toimia merimetso-ongelman ratkaisemiseksi

RKP:n pohjalaiset kansanedustajat Mikko Ollikainen, Anders Norrback ja Joakim Strand kyseenalaistavat vahvasti merimetsoasian käsittelyn etenemistä ja merimetsotuhojen korvauksia. Myös poikkeuslupien käsittelyaika, joiden tarkoituksena on rajoittaa merimetsoista aiheutuneita haittoja, on kestämätön. Asia nostettiin esille eduskunnan budjettikeskustelussa maa- ja metsätalousministeri Lepän, sekä ympäristöministeri Mikkosen kanssa.

Bergqvist haluaa sujuvamman lupamenettelyn kotimaiselle kalanviljelylle

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallituksen tavoite kasvattaa kotimaisen kalan kulutusta tulisi varmistaa ja miten kotimaista kalanviljelyä voitaisiin edistää. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kansanedustajat Anders Norrback (RKP) ja Mikko Ollikainen (RKP).