Artikkelit

Hae artikkeleista

Christoffer “Toffe” Hällfors asettuu ehdolle Europarlamenttivaaleissa RKP:n listalla

– EU:lla on ollut paljon myönteisiä vaikutuksia Suomelle. Olen suurimman osan elämästäni saanut nauttia vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa ja minulla on ollut mahdollisuus opiskella missä tahansa Euroopassa. Nyt meillä on kuitenkin tahoja jotka haluavat rajata tämän liikkuvuuden uusilla rajoilla ja rajoituksilla mikä loppujen lopuksi eniten vaikuttaa tavalliseen ihmisen elämään, sanoo EU-vaaliehdokas Christoffer Hällfors.

Lue lisää

RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle EU-vaaleissa

– Meidän on vahvistettava EU:ta ja varjeltava unionin asemaa. EU on monessa asiassa edelläkävijä, mutta läpinäkyvyyttä päätöksenteossa tulisi vielä kehittää. Haluan, että EU on tulevaisuudessa aktiivinen ja kunnianhimoinen kansainvälinen toimija, erityisesti ympäristö- ja ihmisoikeuskysymyksissä. Suomessa meidän on vaalittava rauhaaa, vakautta ja oikeusvaltioperiaattetta, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Lue lisää

”Kuuntelemme teitä!” Torvalds vakuutti Greta Thunbergille

– Hei Greta. Minun nimeni pitäisi itseasiassa olla Hans, koska silloin voisimme kuten Hannu ja Kerttu – ruotsiksi Hans ja Greta – yhdessä kävellä metsään, ja taistella ilkeää ilmastonoitaa vastaan. Näillä sanoilla Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) aloitti keskustelunsa Greta Thunbergin kanssa, tiistaina Europarlamentin ympäristövaliokunnan kokouksessa

Lue lisää

Henriksson: Ongelmien pimittäminen ei kuulu demokratiaan

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson suhtautuu äärimmäisen vakavasti Helsingin Sanomien tämän päiväiseen uutiseen, jonka mukaan valtiovarainministeriö on pimittänyt eduskunnalta tietoa sote- ja maakuntauudistuksesta. Lakiesityksessä on ollut puutteita, joista on ollut kyse useammasta sadasta miljoonasta eurosta.

Lue lisää

Uudet EU-säännöt parantavat suomalaisten kuljetusalan yritysten kilpailukykyä, Torvalds on helpottunut.

Euroopan parlamentti on tänään hyväksynyt kantansa kuljetusalan sääntöjen uudistuksesta, niin kutsutusta liikkuvuuspaketista joka sisältää esimerkiksi kabotaasitoiminnan kolmen päivän enimmäisrajan, joka parantaa merkittävästi suomalaisen kuljetusalan tilannetta yhteisellä sisämarkkinalla. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi:

Lue lisää

Torvalds turhautunut: Suomalaiset kuljetusyritykset jäävät edelleen odottamaan tavaraliikenteen yhteisiä sääntöjä

Europarlamentti lähetti tänään 27.3.2019 istunnossaan takaisin liikennevaliokunnan käsiteltäväksi niin kutsutun liikkuvuuspaketin. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset kuljetusyritykset joutuvat edelleen odottamaan tärkeää päivitystä joka takaisi sen, että myös ulkomaalaisten yritysten lähetettyjä työntekijöitä koskisi suomalaiset säännöt liittyen kuljettajien lepoaikoihin sekä palkkoihin.

Lue lisää