Suomi tarvitsee maaseutunsa, saaristonsa ja kaupunkinsa. Maan kehitys ja yksilön liikkuvuus ovat riippuvaisia hyvistä yhteyksistä. Haluamme investoida maamme infrastruktuuriin ja kulkuvälineisiin turvataksemme ne ja varmistaaksemme kilpailukykyisen elinkeinotoiminnan ja työmarkkinoiden riittävän liikkuvuuden.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Bergqvist toivoo uutta päätöksentekokulttuuria saaristoliikenteessä

Tiistaina mediassa oli esillä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ehdotus, jonka mukaan tulevaisuudessa yhteysalusliikennettä lakkautettaisiin niihin saariin, joissa ei ole ei ole vakituisia asukkaita. Ehdotus konkretisoituu marraskuussa kun kilpailutusprosessi käynnistyy koskien Houtskari-Iniö ja Nauvon eteläistä yhteysalusreittiä. Tulos astuisi voimaan toukokuussa 2022.

Itä-Uusimaa tarvitsee oman raideyhteyden

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström pitää strategisesti tärkeänä tehdä työtä Helsingistä itärannikkoa pitkin kulkevan raideliikenneyhteyden eteen. Itään päin menevä rata ja ratalinjan vaihtoehdot olivat esillä kun Uusimaa-kaavaa käsiteltiin Uudenmaan maakuntavaltuuston kokouksessa.

Henriksson: Tavoitteena tulee olla kaksoisraide koko matkalle Helsinki-Oulu

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson avasi tänään Pietarsaaren-Pedersören aseman avajaistilaisuuden. Aikaisemmin Pännäisten asemana tunnettu asema vaihtoi nimeä kesäkuun puolivälissä. Tilaisuuteen osallistuivat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin Väylävirastosta, VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson sekä edustajia seudun kunnista ja elinkeinoelämästä.

Bergqvist & Wickström: Etätyö maaseudulla ja saaristossa vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivovat, että suunnittelemme nyt tosissaan miten Suomessa voidaan tarjota toimivia tietoyhteyksiä erityisesti maaseudulla ja saaristossa. Kuituverkon laajentaminen on tärkeä osa ratkaisua, Bergqvist ja Wickström sanovat.