Politiikka A-Ö: Kunnat & Maakunnat

Maakuntauudistus ja siihen liittyvä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on vielä täysin auki ja tämä luo epätietoisuutta kunnissa. Kunnat eivät voi suunnitella taloutta pitkällä tähtäimellä ja monet investoinnit jäävät tekemättä. Me uskomme, että vahvat peruskunnat olisivat paras tapa hoitaa tulevaisuuden haasteet sosiaali- ja terveydenhoitopalveluissa sen takia että se mahdollistaisi, että päätöksenteko lähtee siitä paikallisesta.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Ollikainen, Norrback ja Strand: Uusi jätelaki on työvoitto

Työvoitto. Näin RKP:n kolme Pohjalaista kansanedustajaa Ollikainen, Norrback ja Strand kuvailevat hallituksen lopullista esitystä uudeksi jätelaiksi. Jätelain uudistamisen tavoitteena on vähentää jätemäärää ja lisätä lajittelua ja kierrätystä. Lakiuudistuksen myötä halutaan varmistaa parempia jätehuoltopalveluja ja laajempia pakkaus- ja biojätteiden keräysmahdollisuuksia.

Henriksson ja Bergqvist: Elinkeinoelämä tarvitsee toimivia yhteyksiä

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja kansanedustaja Sandra Bergqvist vierailivat tänään Kemiönsaarella. Päivän ohjelmassa oli muun muassa vierailu kalajalostamo Salmonfarmilla Kasnäsissä ja tapaaminen Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrénin sekä Kemiönsaaren vt. kunnanjohtaja Erika Strandbergin kanssa.

Henriksson: Tarvitsemme kuntavaalit – emme pormestarinvaaleja

RKPn puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa keskittymistä asiakysymyksiin henkilökysymysten ja symbolisen politiikan sijaan. Hän painottaa, ettei kuntavaalien fokus esimerkiksi Helsingissä tulisi olla siinä, kenestä mahdollisesti tulee pormestari.

Adlercreutz: Lyhytnäköinen ja hätiköity päätös

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus on tänään päättänyt lakkauttaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyrmistynyt päätöksestä, jolle hänen mukaansa on vaikea löytää kestäviä, alueen tarpeet huomioonottavia perusteluja.

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.