Politiikka A-Ö: Talous ja verot

Verotuksen tavoitteena tulee olla pohjoismaisen yhteiskunnan ylläpitäminen ja kehittäminen. Koulutus, hoito ja huolenpito, maantiemme ja muut meille tärkeät asiat ovat kaikki riippuvaisia verotuloista. Siksi verotuksen tulee olla tehokasta, oikeudenmukaista ja ennustettavissa olevaa. Verojärjestelmämme tulee olla niin helppo ja läpinäkyvä kuin mahdollista, niin että kaikki kansalaiset tietävät mistä ne maksavat veroja ja miksi. Suomen kokonaisveroaste on EU-maiden korkeimpia. Siksi kokonaisveroastetta ei tule korottaa enää enempää. Verotuksen tulee kannustaa työntekoon ja yrittäjyyteen sekä edistää talouskasvua.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Henriksson: Lapsemme ja nuoremme ansaitsevat parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten

Hallitus on tänään päättänyt esityksestä toiseksi lisätalousarvioksi vuodelle 2022 muun muassa Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan aiheuttamien välittömien tarpeiden kattamiseksi. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää lieventää pandemian kielteisiä seurauksia lapsille ja nuorille.

Henriksson: Vihdoin maksuhäiriömerkintöjen säilytysaika lyhenee!

Tasavallan presidentti on tänään allekirjoittanut kauan odotetun lain, jolla lyhennetään maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa vain yhteen kuukauteen velan maksamisen jälkeen. Oikeusministeri ja Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson antoi lakiesityksen eduskunnalle lähes vuosi sitten. Nykyisen lain mukaan esimerkiksi ulosottotietoja säilytetään luottotietorekisterissä kolme vuotta.

Blomqvist kehysriihestä: Tarvittavia päätöksiä vaikeassa tilanteessa

– Poikkeuksellinen ja vaikea tilanne joka vallitsee synnytti yhteisymmärryksen, jonka ansiosta hallitus pääsi ennätysajassa sopuun kehysbudjetista. Oli tärkeää sopia tarvittavista toimenpiteistä toimitusvarmuuden vahvistamiseksi lyhyellä aikavälillä ja samalla laatia suuntaviivat pidemmällä aikavälillä tarvittaville rakennemuutoksille, sanoo pohjoismainen yhteistyö- ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist.

Adlercreutz: Jätti-investoinnit Espooseen ja Kirkkonummelle auttavat sekä ilmastoa että vauhdittavat elinkeinoelämää

Microsoft rakentaa pääkaupunkiseudulle datakeskusalueen, joka muodostuu kahdesta erillisestä datakeskuksesta, jotka rakennetaan Espooseen ja Kirkkonummelle. Fortum kierrättää näiden datakeskusten palvelimienjäähdytyksestä syntyvän hukkalämmön kaukolämmöksi pääkaupunkiseudulle. Yritykset tiedottivat yhteistyöstä tänään torstaina. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz iloitsee ainutlaatuisesta yhteishankkeesta.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 34 – RKP:n tulee toimia startup-ystävällisen Suomen puolesta

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että yhteistyötä elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kasvuyritysympäristöjen välillä edistetään. että luotettavia laajakaistayhteyksiä ja toimistotilojen yhteiskäyttöä myös

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.