Politiikka A-Ö: Talous ja verot

Verotuksen tavoitteena tulee olla pohjoismaisen yhteiskunnan ylläpitäminen ja kehittäminen. Koulutus, hoito ja huolenpito, maantiemme ja muut meille tärkeät asiat ovat kaikki riippuvaisia verotuloista. Siksi verotuksen tulee olla tehokasta, oikeudenmukaista ja ennustettavissa olevaa. Verojärjestelmämme tulee olla niin helppo ja läpinäkyvä kuin mahdollista, niin että kaikki kansalaiset tietävät mistä ne maksavat veroja ja miksi. Suomen kokonaisveroaste on EU-maiden korkeimpia. Siksi kokonaisveroastetta ei tule korottaa enää enempää. Verotuksen tulee kannustaa työntekoon ja yrittäjyyteen sekä edistää talouskasvua.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Bergqvist valtion talousarviosta: Pragmaattisia työllisyys- ja ilmastoinvestointeja!

Suomi on pärjännyt suhteellisen hyvin koronapandemian aikana ja talous on toipunut nopeasti. Hallitus on jo päättänyt kattavista työllisyystoimenpiteistä, mutta lisätoimenpiteitä tarvitaan. Pitkällä aikavälillä tarvitaan edelleen toimenpiteitä, jotka edistävät työllisyyttä ja vahvistavat kasvua. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää hallituksen ehdotusta kotitalousvähennyksen korotuksesta ja opiskelijoiden tulorajan nostamisesta tervetulleena.

Adlercreutz vuoden 2022 budjetista: Tervetulleita panostuksia työperäisen maahanmuuton edistämiseksi ja kotitalousvähennykseen

– Suomi on saanut taloutensa käännettyä kasvuun, mikä kertoo siitä, että hallitus on onnistunut talouspolitiikassaan haastavassa tilanteessa. On kuitenkin selvää, että talouden piristämiseksi tarvitaan uusia keinoja ja monet näistä toimenpiteistä löytyvät ensi vuoden talousarviosta. Näihin kuuluvat esimerkiksi panostukset koulutus- ja työperäiseen maahanmuuttoon ja kotitalousvähennyksen korotukseen.

Rehn-Kivi: Hyvä talous edellyttää oikeita priorisointeja

Eduskunta on tänään lähetekeskustelussaan käsitellyt julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2022-2025. Suomella on turvallinen ja toimiva yhteiskunta, jolla on merkitystä uusien investointien ja ulkomaisen työvoiman houkuttelemisen kannalta. On Suomen etu, että Suomen vahvuuksiin kuuluvalle digitaaliselle osaamiselle ja kehittyneelle ympäristöteknologialle on maailmanlaajuisesti paljon kysyntää. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi korosti, että yleisesti ottaen Suomen talouden tilanne on hyvä.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 34 – RKP:n tulee toimia startup-ystävällisen Suomen puolesta

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että yhteistyötä elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kasvuyritysympäristöjen välillä edistetään. että luotettavia laajakaistayhteyksiä ja toimistotilojen yhteiskäyttöä myös

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.