Artikkelit

Ollikainen: Suomen on jatkettava pitkäjänteistä työtään kouluväkivallan ja koulukiusaamisen ehkäisemiseksi

Tämän päiväisessä täysistunnossa eduskunnassa keskustelun aiheena oli keskustelualoite koulurauhasta ja kouluturvallisuudesta. Kansanedustaja Mikko Ollikainen piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron ja painotti että Suomen on jatkettava pitkäjänteistä työtään kouluväkivallan ja koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Ollikainen: Pohjanmaalle tärkeitä investointeja

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan mietintöön ensi vuoden valtion talousarviosta sisältyy useita Pohjanmaan kannalta tärkeitä hankkeita. Esimerkiksi useat alempaan tieverkkoon kuuluvat tiet eri puolilla Pohjanmaata uudistuvat ensi kesänä.

Ollikainen: Elinvoimainen Pohjanmaa on otettava huomioon tulevissa liikennehankkeissa

Toimiva infrastruktuuri on uskomattoman tärkeä Suomen kilpailukyvylle, mutta myös meidän hyvinvoinnin kannalta. Jotta koko maa pysyisi elinvoimaisena, tarvitaan lisää investointeja kaikilla tasoilla tieverkon, rautateiden, satamien, lentokenttien ja kuituverkon osalta.

Ollikainen: Ruotsinkielisillä nuorilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet tietoon rikoksista

Uusi verkkosivu, Nuoret ja rikollisuus -sivusto, on kehitetty yhteistyössä poliisin ja sisäministeriön kanssa. Verkkosivuston tavoitteena on edistää 12-18-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikosten ilmoittamista poliisille ja pyrkiä parantamaan heidän asemaansa rikoksen uhreina sekä varmistamaan heidän oikeutensa saada apua. Sivu on kohdennettu erityisesti lapsille ja nuorille ja antaa vastauksia ja apua kysymyksiin, jotka koskevat rikoksia. Sivut ovat saatavilla ainoastaan suomeksi.

Ollikainen: Toivottu rahoitus Vöyrintielle sekä Norrskärin satamalle

Valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtionbudjetista. Niin kutsutuiden joululahjarahojen joukosta löytyy monia toivottuja ja tärkeitä projekteja eri sektoreilla Pohjanmaalla. Kansanedustaja Mikko Ollikainen iloitsee tästä. Erityisen iloinen hän on siitä, että rahoitus, jonka tarkoituksena on parantaa Vöyrintietä Rökiön ja Tukkurin välillä myönnetään (400.000 euroa). Ollikainen iloitsee myös Norrskärin sataman laitureiden kunnostamisesta Merenkurkussa (300.000 euroa).

Ollikainen: Toiminta Senaattikiinteistöissä on aina tultava etusialla

Tänään eduskunta on käynyt keskustelua valtioneuvoston selonteosta Senaatti-konsernista ja valtion toimitilahallinnosta. Kansanedustaja Mikko Ollikainen sanoo, että ammattimaisesta kiinteistöhallinnosta on hyötyä ja että valtion kiinteistöomaisuuden hallinnan keskittäminen Senaatti-konsernille on ollut tarkoituksenmukaista.

Frida Sigfrids aloittaa kansanedustaja Mikko Ollikaisen uutena avustajana

Frida Sigfrids, 26 vuotta, aloittaa kansanedustaja Mikko Ollikaisen uutena eduskunta-avustajana. Sigfrids on kotoisin Porvoosta. Hän on aikaisemmin toiminut RKP-nuorten puheenjohtajana. Sigfrids on Porvoon kaupunginhallituksen jäsen ja valtuutettu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Ollikainen: Ilmastonmuutos ei ole pelkästään haaste vaan myös mahdollisuus maamme yrityksille

Eduskunnassa käytiin tänään kuulemiskeskustelu keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta. Kansanedustaja Mikko Ollikainen (RKP) korosti ryhmäpuheessaan ilmastotyön merkitystä eri tasoilla, sekä minkälaisia mahdollisuuksia ilmastotyö voi avata maamme yrityksille.

Ollikainen: Luottamus ja turvallisuudentunne erityisen tärkeitä nyt

Eduskunta käsitteli tänään valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selontekoa ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Mikko Ollikainen painotti turvallisuusviranomaisten ja ennaltaehkäisevän työn merkitystä.

Ollikainen: Asuntomarkkinoiden on toimittava oikeudenmukaisesti

Eduskunta keskusteli tänään valtioneuvoston asuntopoliittisesta selonteosta vuosiksi 2021-2028. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Mikko Ollikainen painotti yleiseen yhteiskuntakehitykseen ja ihmisten tarpeisiin perustuvien asuntomarkkinoiden tärkeyttä.

Ollikainen: Koronapandemian seuraukset lapsiin ja nuoriin on otettava vakavasti

Koronapandemia on ollut raskas aika lapsille ja nuorille. Sen osoittaa THL:n tänään julkaiseman kyselyn tulokset. Erityisen heikossa asemassa ovat tytöt, joiden joukossa yksinäisyys on lisääntynyt merkittävästi edellisiin vuosiin verrattuna. Kyselyn mukaan joka neljäs tyttö tuntee olonsa usein tai jatkuvasti yksinäiseksi.

Ollikainen: Suomi sai ensimmäisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman

Valtioneuvosto on tänään luovuttanut ensimmäisen valtakunnallisen liikennesuunnitelman eduskunnalle. Suunnitelma, joka ulottuu vuoteen 2032 asti, pyrkii lisäämään pitkäjänteisyyttä liikenteeseen liittyvään päätöksentekoon. Liikennesuunnitelma on valmisteltu valtioneuvoston vuonna 2019 asettamassa parlamentaarisessa työryhmässä.

Ollikainen: Tarvitaan pitkäaikaisia panostuksia kouluun ja varhaiskasvatukseen

Suomen menestys rakentuu hyvälle ja tasa-arvoiselle koulutukselle. Leikkausten sijaan tarvitaan tietoisia ja pitkäaikaisia ​​investointeja kouluun ja varhaiskasvatukseen.

Ollikainen ensimmäisestä kansallisesta lapsistrategiasta: Lasten oikeudet on oltava keskiössä

Tänään julkistettiin Suomen ensimmäinen lapsistrategia. Strategian tavoite on herättää yhteiskunnallista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta. Meidän on tehtävä työtä lapsi- ja perheystävällisen yhteiskunnan puolesta. Lapsistrategia laadittiin parlamentaarisesti ja se luo pohjan sille lapsipolitiikalle, jota tehdään monen hallituskauden ajan. Strategian avulla halutaan varmistaa, että velvoitteet YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa toteutuvat niin hyvin kuin mahdollista Suomessa.

Ollikainen: Erittäin tärkeitä kirjauksia uudessa liikennesuunnitelmassa

Valtakunnallinen liikennesuunnitelma on mielestäni yksi tärkeimmistä liikenteen ja infrastruktuuriin liittyvistä asiakirjoista jota on koskaan tehty. Suunnitelmaa on odotettu pitkään ja vaikuttaa kaikkien arkeen monella tavalla.

Ollikainen: Agenda 2030 tarvitsee pohjoismaisen otteen

Pohjoismainen ajattelutapa on tärkeä luodessamme hiilineutraalia yhteiskuntaa. Mikko Ollikainen (RKP) viittasi Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajakauden tuoreeseen ohjelmaan eduskunnan Agenda 2030-toimintaohjelman väittelyssä keskiviikkona.

Wilhelmina Hindström kansanedustaja Ollikaisen uusi avustaja

Wilhelmina Hindström Tammisaaresta aloittaa RKP-kansanedustaja Mikko Ollikaisen avustajana. Hindström aloittaa työssään 1. syyskuuta.