Politiikka A-Ö: Laki ja oikeus

Tarvitsemme riittävillä resursseilla ja vahvalla pohjalla rakennetun oikeusvaltion jotta väestö tuntisi olonsa turvallíseksi. Tarvitsemme poliiseja ja pelastustoimen joka valvoo ja auttaa meitä kun olemme hädässä ja pitää järjestystä yllä. Tarvitsemme tuomioistuimia ja oikeustointa riitojen ratkaisemiseen ja tuomioiden jakamiseen.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Bergqvist: Selkeämpi terrorismilaki on nyt hyväksytty

Eduskunta on tällä viikolla hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan terrorismirikoksia koskevia rangaistussäännöksiä muutetaan ja täydennetään. Kansanedustaja ja lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist (Rkp) on tyytyväinen rikoslain päivitykseen.

Henriksson laitonta uhkausta koskevasta lakimuutoksesta: Tärkeä askel maalittamisen torjumisessa

Eri ammattiryhmien kohtaama uhkailu ja häirintä ovat lisääntyneet viime aikoina. Hallitus antoi tällä viikolla esityksen rikoslain muuttamisesta siten, että laiton uhkaus olisi yleisen syytteen alainen, jos laiton uhkaus kohdistuu henkilöön hänen työtehtävänsä tai julkisen luottamustoimensa vuoksi. Kyse on muun muassa terveydenhoidossa tai asiakaspalvelussa työskenteleviä, mutta myös poliitikkoja, toimittajia, tutkijoita, tuomareita ja syyttäjiä kohtaan tehdystä laittomasta uhkauksesta. Esitys on valmisteltu oikeusministeriössä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla.

Henriksson Uudenmaan liikkumisrajoituksista: Hallitus haluaa turvata oikeuden elämään

Hallitus on eilen päättänyt rajoittaa liikkumista Uudenmaan ja muun Suomen välillä kolmen viikon ajaksi, 19.4. asti. Päätös tehtiin epidemian voimakkuuden vähentämiseksi muualla Suomessa ja siten terveydenhuollon kantokyvyn ylittämisen estämiseksi, jotta kaikki saavat tarvitsemaansa hoitoa. Koronatapauksia esiintyy Uudellamaalla yli kaksinkertainen määrä muuhun Suomeen verrattuna

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.