Arvokas hoito kaikille on yksi meidän tärkeimmistä perustuslaillisia oikeuksia. Riippumatta asuinpaikasta, iästä, mikä sairaus sairastaa tulee oikeus hyvään hoitoon myös käytännössä toteutua. Hoitoa pitää saada omalla äidinkielellä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Asukkaille tulee taata osallisuuden mahdollisuus Varhassa!

RKP:n valtuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella teki keskiviikon 15.2 valtuustokokouksessa aloitteen koskien puutteelisten kokousasiakirjoista hyvinvointialueessa. Tällä hetkellä kokouskutsuja ruotsin kielellä on vain kolmeen kokoukseen Varhan ruotsinkielisissä sivustoilla, nämä ovat yhteen valtuustokokoukseen, hallituskokoukseen sekä Kansalliskielilautakunnan kokoukseen. Tämä riitelee hallintosäännön § 121 missä lukee: “Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen aluevaltuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava hyvinvointialueen verkkosivuilla.”.

Bergqvist: Lyhennetään hoitojonoja monipuolisilla palveluseteleillä!

Hoiva&Terveys ja Suomen Yrittäjät järjestivät keskiviikkona vaalikeskustelun julkisen ja yksityisen sektorin roolista sosiaali- ja terveydenhuollossa ja siitä, miten sote-uudistuksen tavoitteet saavutetaan käytännössä. RKP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist korosti tarvetta lisätä yhteistyötä julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välillä.

Ennaltaehkäisevää hoitoa on kehitettävä

Terveydenhuollosta ja hyvinvointialueista on keskusteltu viime aikoina aktiivisesti. RKP korostaa, että ihmiset asuinpaikasta riippumatta on päästävä sairastuessaan nopeasti lääkäriin Eduskuntavaaliehdokas Joacim Sandbacka toteaa, että epävarmuutta syntyy sen jälkeen, kun kävi selväksi, että Pohjanmaan hyvinvointialueelta puuttuu yli 30 miljoonaa sen jälkeen, kun valtio on myöntänyt rahaa ja vuoden 2023 talousarvio on hyväksytty.

Terveydenhuolto lähellä sinua ja henkilökohtaista kohtaamista

Sinulla on oikeus elää turvallista elämää kaikissa elämänvaiheissa. RKP:lle on tärkeää, että ihmiset saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa ikääntyessään. Kotihoidon ja kotisairaanhoidon on toimittava, ja tarjolla tulee olla erilaista tuettua asumista kohtuulliseen hintaan. Eduskuntavaaliehdokas Johanna Holmäng korostaa, että myös vanhukset pitää saada äänensä kuuluviin.

Henriksson: Pietarsaaren päivystys turvattu

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee sosiaali- ja terveysministeriön päätöksestä siitä, että Pietarsaaren sairaalalle on myönnetty jatkolupa perusterveydenhuollon ympärivuorokautiselle päivystykselle.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 8 – Ikäihmisten kuntoutus

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisten kuntoutuksen tarve kartoitetaan ennaltaehkäisevästi aikaisessa vaiheessa ja että kuntoutukseen varataan riittävästi resursseja. että

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.