Politiikka A-Ö: Lapset & Nuoret

Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuutta, mutta tulee myös ottaa vakavasti tämän päivän päätöksenteossa. Lapset pitää saada olla lapsia ja kuitenkin saada korkealaatuista varhaiskasvatusta sekä peruskoulutusta. Nuorten tulee saada parhaat mahdollisuudet elämälle sekä tasa-arvoinen koulutus yhtäläisillä mahdollisuuksilla. Meidän tulee myös pitää huolta meidän nuorista, jotka putoavat yhteiskunnan ulkopuolelle, tehokkaalla ennaltaehkäisevällä toiminnalla sekä hyvällä etsivällä nuorisotyöllä. Nuorille pitää antaa mahdollisuus myös vaikuttaa yhteiskuntaan esimerkiksi nuorisovaltuustoon kautta, jolla on oikea päätöksentekovaltaa ja oikea mahdollisuus vaikuttaa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi: HPV-rokotteella voidaan hävittää kohdunkaulansyöpä

Tänään 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV eli papilloomavirus -tietoisuuspäivää. Suomessa HPV-rokotus on ollut viime syksystä alkaen tasa-arvoisesti tarjolla tyttöjen lisäksi myös pojille osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta rokotuskattavuus on jäänyt matalaksi. Rokotuskattavuudessa on lisäksi huomattavia alueellisia eroja. Jotta ihmisen papilloomavirus voitaisiin hävittää Suomesta, rokotuskattavuuden on oltava riittävän korkea, eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja ja poikien oikeutta HPV-rokotteeseen aktiivisesti ajanut, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Ollikainen ensimmäisestä kansallisesta lapsistrategiasta: Lasten oikeudet on oltava keskiössä

Tänään julkistettiin Suomen ensimmäinen lapsistrategia. Strategian tavoite on herättää yhteiskunnallista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta. Meidän on tehtävä työtä lapsi- ja perheystävällisen yhteiskunnan puolesta. Lapsistrategia laadittiin parlamentaarisesti ja se luo pohjan sille lapsipolitiikalle, jota tehdään monen hallituskauden ajan. Strategian avulla halutaan varmistaa, että velvoitteet YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa toteutuvat niin hyvin kuin mahdollista Suomessa.

Wickström: Koulutusseteli syrjäytymisen ehkäisemiseksi

– Kaikilla nuorilla tulisi olla hyvät edellytykset päästä opiskelemaan ja työelämään.
Näin sanoi RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström kun hän osallistui Suomen nuorisoalan kattojärjestön Allianssin perjantain keskusteluun nuorten syrjäytymisestä koronakriisin aikana.

Adlercreutz: Poistakaa tulorajat, jotka estävät opiskelijoiden työnteon terveydenhuollossa ja maataloudessa

Yhteiskunnan ollessa poikkeustilassa moni ala tarvitsee työntekijöitä ja auttavia käsiä. Samanaikaisesti opiskelijat ovat kohdanneet karun todellisuuden koronasäännösten myötä: oppilaitokset sulkevat ovensa, päättäjäisjuhlia lykätään, opiskeluajat pitenevät, opiskelijavaihdot peruuntuvat, opintotuen enimmäisaika täyttyy ja opiskelijaa voi uhata joutuminen toimeentulotuen piiriin.