Otto Andersson

Svenska riksdagsgruppens ordförande, Riksdagsledamot från Nylands valkrets, Stadsfullmäktigeordförande i Lovisa samt välfärdsområdesfullmäktigeledamot i Östra Nylands välfärdsområde.

otto.andersson@riksdagen.fi
https://ottoandersson.fi/


Artiklar

Den nya riksdagen har inlett sitt arbete

Vid skrivande stund har riksdagen nyss inlett sitt höstarbete och om några veckor är det dags för regeringen Orpos första budgetmangling. Trots att riksdagsvalet hölls redan den andra april är det egentligen först nu, fem månader senare som riksdagen inleder sina normala veckorutiner. Orsaken till detta är regeringsförhandlingarna som höll på i cirka åtta veckor på Ständerhuset i Helsingfors. Riksdagen behandlade sedan det nya regeringsprogrammet i juni innan sommarpausen började.

Gruppordförande Andersson: Finland ska vara ett land, där var och en kan leva trygg och accepterad

På onsdagen under riksdagens plenum diskuterades statsrådets meddelande om främjande av likabehandling, jämställdhet och icke-diskriminering i det finländska samhället. Gruppordförande Otto Andersson framförde Svenska riksdagsgruppens gruppanförande.

Gruppordförande Andersson: För att kunna trygga välfärden och servicen även i framtiden, behövs en stabil ekonomi.

På onsdagen under riksdagens plenum debatterades det nya regeringsprogrammet. Gruppordförande Otto Andersson framförde Svenska riksdagsgruppens gruppanförande.

Annika Kuoppamäki är Otto Anderssons riksdagsassistent

Politices kandidat Annika Kuoppamäki har börjat arbeta som assistent för riksdagsledamot Otto Andersson. Kuoppamäki har under det senaste året jobbat som kampanjkoordinator för SFP i Nyland och varit praktikant på Statens revisionsverk. Hon är hemma från Sibbo och studerar statskunskap vid Åbo Akademi.