Artikkelit

Strand neljännestä lisätalousarviosta: Monipuoliset panostukset luovat uskoa tulevaisuuteen

Hallituksen ennätyksellisen suuri lisätalousarvio luo edellytyksiä kasvulle ja siten myös pidemmällä aikavälillä tasapainoa valtiontalouteen, painottaa kansanedustaja Joakim Strand Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa neljännestä lisätalousarviosta keskiviikkona.

Talousvaliokunnan jäsen Joakim Strand: “Hyvä kokonaisuus ravintoloiden tukemiseksi”

Ravitsemisliiketoimintaa on rajoitettu voimakkaasti lainsäädännöllä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljettiin 4. huhtikuuta take-away myyntiä lukuun ottamatta. Eduskunta kuitenkin edellytti rajoitukset hyväksyessään, että hallitus valmistelee ravintola-alalle tukimallin, jolla kompensoidaan kohtuullisia kustannuksia ja lievennetään rajoitusten vaikutuksia.

Strand: Tulevaisuusselvitykset antavat toivoa

Tulevaisuusvaliokunta käynnistää kolme koronapandemiaan liittyvää selvityshanketta. Selvityshankkeissa arvioidaan muun muassa mitkä teknologiat on osoittautunut kaikkein tärkeimmiksi pandemian torjunnassa, miten hyvin ennakointijärjestelmämme kykeni havaitsemaan koronapandemian ja miten ennakointitietoon reagoitiin. Valiokunta on myös käynnistänyt monialaisen asiantuntijakuulemisen koronapandemian seurauksista yhteiskunnan eri osa-alueilla

Strand: Epäinhimilliset maksuhäiriömerkinnät poistettava

Täysistunnossa käydään keskiviikkona ajankohtaiskeskustelu velkaantumiseen liittyvistä ongelmista.

STRAND: Lisäpanostuksissa vahva pohjoismainen leima

Talousarvion lisärahoissa on ennaltaehkäisevää työtä tekevien yhdistyksien määrärahojen lisäksi vahva pohjoismaalainen leima. Varat, jotka suunnataan Suomalais-ruotsalaiselle kauppakamarille ja vientiosuuskunta Viexpolle edistävät suoraan erityisesti Suomen ja Ruotsin välisiä kauppasuhteita.

Tulevaisuusvaliokunta vierailee Vaasassa

Kansanedustaja Joakim Strand (r.) on puheenjohtajan ominaisuudessa kutsunut eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan Vaasaan. Tulevaisuusvaliokunta on aikaisemmin syksyllä tutustunut tutkimuskeskus CERNiin Sveitsissä, mutta valiokunnan ainoa virallinen kotimaanmatka suuntautuu Vaasaan.

Joakim Strand välikysymyksestä: Pessimismiin ei tarvetta

Tänään käsiteltävänä oleva välikysymys huokuu pessimismiä, mitä minun on vaikea ymmärtää.