Miehillä ja naisilla pitää olla samoja oikeuksia ja mahdollisuuksia muotoilla omaa elämää. On vielä paljon tehtävää ennen, kun yhteiskunta on tasa-arvoinen, muun muassa samapalkkaisuus ja samat ehdot työmarkkinoilla, perhepolitiikka, poliittinen edustus sekä sukupuoleen liittyvä väkivalta. Ketään ei saa syrjiä kielen, etnisen taustan, uskonnon, vakaumuksen, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, vammaisuuden tai iän takia. Perusoikeuksiin kuuluu saada päättää omasta kehostaan, sukupuoli-identiteetistään ja lisääntymisestään.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Oikeusministeri Henriksson haluaa parantaa lähestymiskiellon toimivuutta – ”Meidän on parannettava uhrien asemaa”

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on asettanut työryhmän arvioimaan eri keinoja parantaa lähestymiskiellon tehokkuutta. Tavoitteena on myös vähentää lähestymiskiellon rikkomista ja lisätä erityisesti lähisuhdeväkivallan uhrien turvallisuutta. Työryhmä tulee muun muassa arvioimaan lähestymiskieltojen sähköisen valvonnan tarvetta.

Henriksson: Olen iloinen, että voimme auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia

Hallituspuolueiden yhteisen sopimuksen seurauksena sisäministeriö valmistelee yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan vastaanottoa. Kyseessä on ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä pakolaisleireistä Kreikasta ja muista Välimeren alueen EU-maista.

Tasa-arvoinen työelämä edistää työllisyyttä

Kuluneen viikon aikana sekä yhdenvertaisuusvaltuutettu, tasa-arvovaltuutettu että lapsiasiavaltuutettu ovat nostaneet esille työelämässä tapahtuvan syrjinnän kielteiset vaikutukset työllisyyteen. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan työ tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta tulisi kulkea käsi kädessä työllisyystavoitteiden kanssa.