Politiikka A-Ö: Lapset & Nuoret

Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuutta, mutta tulee myös ottaa vakavasti tämän päivän päätöksenteossa. Lapset pitää saada olla lapsia ja kuitenkin saada korkealaatuista varhaiskasvatusta sekä peruskoulutusta. Nuorten tulee saada parhaat mahdollisuudet elämälle sekä tasa-arvoinen koulutus yhtäläisillä mahdollisuuksilla. Meidän tulee myös pitää huolta meidän nuorista, jotka putoavat yhteiskunnan ulkopuolelle, tehokkaalla ennaltaehkäisevällä toiminnalla sekä hyvällä etsivällä nuorisotyöllä. Nuorille pitää antaa mahdollisuus myös vaikuttaa yhteiskuntaan esimerkiksi nuorisovaltuustoon kautta, jolla on oikea päätöksentekovaltaa ja oikea mahdollisuus vaikuttaa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

RKP haluaa vähentää lapsiköyhyyttä ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä

Nuoren ihmisen syrjäytyminen on tragedia nuorelle itselle ja miljoonaluokan kustannus yhteiskunnalle. Jokainen syrjäytynyt nuori on yksi liikaa, siksi RKP haluaa nähdä erilaisia, sekä välittömiä että pidemmän aikavälin toimenpiteitä. Lähtökohtana pitää olla, että kukaan ei jää ulkopuolelle.

Lapsiavioliitot on pystyttävä mitätöimään

– Eduskunta on tänään hyväksynyt pitkään odotetun lakiehdotuksen lapsiavioliittojen kieltämisestä Suomessa. Tämä on Suomelle iso askel alaikäisten suojelemisessa. Laki suojaa erityisesti tyttöjä sosiaaliselta paineelta, jos tämä on esimerkiksi tullut raskaaksi, sanoo kansanedustaja ja lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Eva Biaudet.