Arvokas hoito kaikille on yksi meidän tärkeimmistä perustuslaillisia oikeuksia. Riippumatta asuinpaikasta, iästä, mikä sairaus sairastaa tulee oikeus hyvään hoitoon myös käytännössä toteutua. Hoitoa pitää saada omalla äidinkielellä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Wickström: Toimintaa Raaseporin ja muissa Uudenmaan pienissä sairaaloissa on kehitettävä

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSn hallituksessa Henrik Wickström painottaa, etttä lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa uusilla hyvinvointialueilla. Wickström vieraili keskiviikkona Raaseporin sairaalassa yhdessä HUSn hallituksen puheenjohtaja Risto Raustavan kanssa. Yhdessä Rautavan kanssa Wickström tapasi sairaalan johtoa ja henkilökuntaa.

Wickström: HUS maksaa luvatut koronalisät

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on iloinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksestä maksaa hoitohenkilöstölle luvattuja koronalisiä kolmessa eri HUSin yksikössä. HUSin hallituksen päätös oli yksimielinen.

Rehn-Kivi: Vammaisten henkilöiden oikeuksia tulee kunnioittaa paremmin!

Tänään, 3. joulukuuta, vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Huolimatta siitä, että YK hyväksyi vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen vuonna 2006, maailman yli miljardi vammaista henkilöä muodostavat yhden eniten syrjäytyneistä ryhmistä. Vammaisten henkilöiden elämää ja kehitystä vaikeuttaa edelleen suuri määrä fyysisiä, oikeudellisia ja sosiaalisia esteitä. Tämä huolestuttaa kansanedustajaa Veronica Rehn-Kiveä (Rkp), eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Wickström: Lähisairaaloilla on tärkeä rooli myös sote-uudistuksen jälkeen

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSin hallituksessa Henrik Wickström painottaa, että lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa, myös sote-uudistuksen jälkeen. Wickström vieraili tänään Lohjan sairaalassa keskustelemassa Lohjan sairaalan johtaja Ville Pursiaisen kanssa, joka myös toimii Porvoon sairaalan vt. johtajana. Tapaamiseen osallistui myös Lohjan sairaalan johtava lääkäri Tom Löfstedt.

Rehn-Kivi: Nopeita panostuksia hyvinvointiin tarvitaan nyt – kaikilla rintamilla

– Tilanne hoitoalalla on huonontunut merkittävästi koronapandemian aikana, ja alalla vallitsee akuutti henkilöstöpula. Nyt tarvitaan nopeita panostuksia ongelmien torjumiseksi ennen kuin ne kasvavat entisestään. Panostuksia tarvitaan hoitajien hyvinvointiin, koulutukseen ja parempaan johtajuuteen. Tarvitsemme myös sopimuksen korkeammasta palkkatasosta hoitajille, kansanedustaja ja RKP:n sosiaalipoliittisen valiokunnan puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 8 – Ikäihmisten kuntoutus

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisten kuntoutuksen tarve kartoitetaan ennaltaehkäisevästi aikaisessa vaiheessa ja että kuntoutukseen varataan riittävästi resursseja. että

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.