Arvokas hoito kaikille on yksi meidän tärkeimmistä perustuslaillisia oikeuksia. Riippumatta asuinpaikasta, iästä, mikä sairaus sairastaa tulee oikeus hyvään hoitoon myös käytännössä toteutua. Hoitoa pitää saada omalla äidinkielellä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Rehn-Kivi: Panostuksia nuorten mielenterveyteen tehtävä välittömästi

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) peräänkuuluttaa välittömiä toimia nuorten ja opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi. Rehn-Kivi on keskustellut aiheesta korkeakoulujen edunvalvontajärjestöjen SAMOK:in ja SYL:in kanssa. Mielenterveysongelmat ovat 2000-luvun aikana ja varsinkin koronapandemian aikana lisääntyneet voimakkaasti. Rehn-Kivi haluaa nähdä välittömiä toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi.

Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi: HPV-rokotteella voidaan hävittää kohdunkaulansyöpä

Tänään 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV eli papilloomavirus -tietoisuuspäivää. Suomessa HPV-rokotus on ollut viime syksystä alkaen tasa-arvoisesti tarjolla tyttöjen lisäksi myös pojille osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta rokotuskattavuus on jäänyt matalaksi. Rokotuskattavuudessa on lisäksi huomattavia alueellisia eroja. Jotta ihmisen papilloomavirus voitaisiin hävittää Suomesta, rokotuskattavuuden on oltava riittävän korkea, eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja ja poikien oikeutta HPV-rokotteeseen aktiivisesti ajanut, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Torvalds: Älkää pitäkö meitä rokotepimennossa!

Covid-19 pandemian rokotteita on tutkijoiden puolesta kehitetty valtavaa vauhtia normaaliin rokotteiden kehittämistahtiin verrattuna ja olemme voineet joulun alla jo iloita ensimmäisistä koronarokotuksista Suomessa ja Euroopassa, vaikkakin rokotteita on annettu hyvin pieni määrä. EU:n lääkeviranomainen (European Medicines Agency, EMA) on taho, joka antaa suosituksen rokotusten myyntiluvista asiasta päättävälle Euroopan komissiolle.

Rehn-Kivi: Kaikilla lapsilla on oikeus hyvään elämään ja uskoon tulevaisuuteen

Tänään 20 marraskuuta vietetään lapsen oikeuksien päivää. Päivän tarkoituksena on huomioida lapsen hyvinvointia ja lisätä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta. Yleissopimuksen mukaan kaikki lapset ovat tasa-arvoisia, lapsen etu on asetettava etusijalle kaikessa päätöksenteossa, lapsella on oikeus hyvään elämään ja lapsen näkemykset on otettava huomioon. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee siitä, että Suomi kuuluu maailman lapsiystävällisimpiin maihin, mutta vielä on parantamisen varaa.

Rehn-Kivi: Harvinaista sairautta sairastavien potilaiden lääkkeiden saatavuus varmistettava.

Tänään järjestetyssä webinaarissa ”Harvinaisten sairauksien hoito Suomessa: onko hoitoa, onko lääkkeitä?” keskusteltiin lääkkeiden saatavuudesta potilaille, joilla on harvinainen sairaus. Tilaisuuden vetäjänä toimi kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP), joka jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen aikaisemmin tänä vuonna. Lääkekorvausjärjestelmän tehtävänä on turvata sairauden hoidossa tarpeelliset avohoidon lääkkeet kohtuullisin kustannuksin. Harvinaisten sairauksien osalta tämä ei tällä hetkellä toteudu Suomessa. Webinaariin kutsuttuina asiantuntijoina olivat osastonylilääkäri Mikko Seppänen HUS:in harvinaissairauksien yksiköstä, johtaja Lauri Pelkonen Lääkkeiden hintalautakunta HILA:sta, lastentautien erikoislääkäri Kirsi Malmivaara HUS:ista sekä Leena Virtanen Suomen CF-yhdistyksestä.

Rehn-Kivi: Uudistus asiakasmaksuissa on askel tasa-arvoisempaan sosiaali – ja terveydenhoitoon

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu asiakasmaksulain muuttamisesta. Esityksen mukaan muun muassa hoitajavastaanotot perussairaanhoidossa, alaikäisten poliklinikkakäynnit sekä tiettyihin tartuntatauteihin liittyvät hoidot tulisivat maksuttomiksi. Kansanedustaja ja sosiaali – ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) pitää esitystä tervetulleena.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 8 – Ikäihmisten kuntoutus

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisten kuntoutuksen tarve kartoitetaan ennaltaehkäisevästi aikaisessa vaiheessa ja että kuntoutukseen varataan riittävästi resursseja. että

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.