Suomen menestyksen ja hyvinvoinnin perustana on tasa-arvoinen, laadukas koulutus sekä korkealaatuinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta. Se takaa tulevaisuuden kilpailukykymme ja työllisyytemme.
Perusopetuksen on oltava osallistavaa ja yleissivistävää, ja sen on annettava kaikille yhtäläiset tulevaisuuden mahdollisuudet.

Jokaisella on oltava oikeus julkiseen perusopetukseen, lähtökohtana omat kyvyt.

Koulutuksen tulee voimistaa oppilaiden edellytyksiä toimia alati muuttuvassa yhteiskunnassa ja antaa heille tietoa, joka tukee heitä läpi elämän. Koulun on torjuttava ennakkoluuloja, seksismiä, rasismia ja kiusaamista. Lukion tulee jatkossakin tarjota laajaa, yleissivistävää opetusta. Ammattikoulutus antaa hyviä valmiuksia ammattiin ja turvaa samalla siirtymisen kolmannelle asteelle.

Yhteistyötä työelämän kanssa kehitetään edelleen, jotta turvataan nuorison harjoittelupaikat ja mahdollisuudet oppisopimuksiin. Haluamme kehittää korkeakoulujen opetusta ja tutkimusta maailman laadukkaimmaksi. Korkeakoulujen autonomia on turvattava.

Korkeakoulutuksen tulee olla yleissivistävää ja ottaa huomioon työelämän ja yhteiskunnan tarpeet.

Mielestämme valtiolla tulee olla päävastuu korkeakoulujen rahoittamisesta, mutta haluamme myös lisätä ulkoisen rahoituksen kannustimia. Tarvitaan pitkäjänteistä ja kestävää rahoitusta, jotta korkeakoulut voivat pysyä laadukkaina.

Joel Sundström

Poliittinen asiantuntija

Yhteystiedot »

Henriksson: Lisää opetustunteja toisessa kotimaisessa kielessä

Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt asetuksen toisen kotimaisen kielen opetuksen lisäämisestä. Syksystä 2024 alkaen B1-kielen opetusta lisätään yhdellä viikkotunnilla vuosiluokilla 7–9. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen siihen, että RKP:n pitkän aikavälin tavoite on nyt toteutumassa.

Henriksson: Korkeakoulujen valintajärjestelmästä on tehtävä yhdenvertaisempi

Tänään juhlitaan vappua, joka perinteisesti on opiskelijoiden suuri juhla. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on huolissaan nuorten lisääntyvästä paineen tunteesta ja haluaa siksi yhdenvertaisemman opiskelijavalintajärjestelmän korkeakouluihin. Hänen mielestään yliopistojen yhteishaun kokonaisuutta tulisi tarkastella koskien niin ensikertalaiskiintiötä kuin ylioppilastutkinnan pistejärjestelmää.

Adlercreutz: Korkeakoulujen ensikertalaiskiintiöstä tulee luopua

Kevään ylioppilaskirjoitukset ovat ohi. Viime viikolla kymmenet tuhannet nuoret jättivät sisään opiskelupaikkahakemuksensa. Useimmat heistä tulevat saamaan paikan, mutta monet eivät ota sitä vastaan, kiitos ensikertalaiskiintiöiden. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz haluaa, että kiintiöistä luovutaan.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 34 – RKP:n tulee toimia startup-ystävällisen Suomen puolesta

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että yhteistyötä elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kasvuyritysympäristöjen välillä edistetään. että luotettavia laajakaistayhteyksiä ja toimistotilojen yhteiskäyttöä myös

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.