Arvokas hoito kaikille on yksi meidän tärkeimmistä perustuslaillisia oikeuksia. Riippumatta asuinpaikasta, iästä, mikä sairaus sairastaa tulee oikeus hyvään hoitoon myös käytännössä toteutua. Hoitoa pitää saada omalla äidinkielellä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Bergqvist: Pitääkö 8-vuotiaita pakottaa käyttämään kasvomaskia?

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Sandra Bergqvist kyseenalaistaa alueellisten koronaryhmien suosituksia, joiden mukaan lapsia neljännestä luokasta ylöspäin vahvasti suositellaan käyttämään kasvomaskia koulussa. Bergqvistin mielestä lasten etua ei oteta huomioon, ja hän haluaisi nähdä Lapsiasiavaltuutetun arvioivan, ovatko suositukset todellakin lasten edun mukaisia.

Rehn-Kivi: Toimiva hoito vaatii panostuksia

Ruotsalainen eduskuntaryhmä ja RKP esittelivät tänään 20 teesiä paremmasta hoidosta ja hoivasta Suomessa. Ehdotukset tunnistavat ne haasteet, joita Suomi tulee kohtaamaan terveydenhuollossa. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi pitää aloitetta tärkeänä ja korostaa, että toimenpiteet riittävän hoitohenkilökunnan varmistamiseksi on toteutettava nopeasti.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä ja RKP: 20 kohtaa paremman hoidon ja hoivan puolesta Suomessa

20.8 klo 11
– Toimiva sosiaali- ja terveydenhuolto on erittäin tärkeää meille kaikille – lapsille, nuorille, aikuisille ja ikäihmisille. Me RKP:ssä haluamme, että kaikilla suomalaisilla on yhdenvertainen mahdollisuus saada laadukasta hoitoa ja hoivaa, riippumatta taloudellisesta asemasta tai missä asuu. Moni asia toimii hyvin suomalaisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa, mutta myös parannettavaa löytyy. Siksi RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tehnyt yhteensä 20 kohtaa, joiden uskomme olevan merkittäviä hoidon ja hoivan tulevaisuuden kannalta Suomessa, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Henriksson: Suomi saa vanhusasiavaltuutetun

Presidentti vahvisti tänään ehdotuksen vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi seurata ikääntyvien asemaa ja oikeuksia sekä nostaa esille ikääntyvien näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen.

Rehn-Kivi: Vanhusasiainvaltuutetun virka perustetaan– ikäihmisten edunvalvonta toteutuu

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietintönsä vanhusasiainvaltuutetusta. Esityksen tavoitteena on luoda itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka seuraa ikääntyneiden asemaa ja oikeuksien toteutumista laajasti kaikilla yhteiskuntasektoreilla. Valtuutetun on tarkoitus tuoda havaintojaan ikääntyneiden näkökulmasta yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.
Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee ehdotuksesta.

Rehn-Kivi: Uudet hoitomuodot on tuotava potilaan saataville myös Suomessa

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen uusien hoitojen tuomisesta potilaan saataville Suomessa. Arviolta 300 000 suomalaisella on harvinaissairaus, joista moneen ei ole saatavilla hoitoa. Edistysaskelia on kuitenkin otettu varsinkin solu-, kudos- ja geenihoitolääkkeiden osalta, joiden avulla voitaisiin alkaa hoitaa oireiden sijaan sairauden perimmäistä syytä. Suomen sairaanhoitojärjestelmälle uusien hoitojen hyödyntäminen on kuitenkin ollut haastavaa.

Yhdessä kohti kaikkien aikojen kuntavaaleja!

Kuntavaalit ovat äärimmäisen tärkeät vaalit. Niissä on kyse siitä, miten sinun ja minun kuntaani kehitetään ja johdetaan seuraavan neljän vuoden ajan. Niissä on kyse oman lähiyhteiskunnan rakentamisesta. Niissä on kyse toimivasta arjesta niin sinulle kuin minullekin.

Henriksson: Nyt Suomi saa vanhusasiavaltuutettunsa

Hallitus on tänään hyväksynyt esityksen perustaa vanhusasiavaltuutetun tehtävän. Valtuutetun tehtävä olisi valvoa ikäihmisten asemaa ja oikeuksia sekä tuoda ikäihmisten näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen, että tämä pitkäaikainen kysymys on nyt ratkennut.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 8 – Ikäihmisten kuntoutus

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisten kuntoutuksen tarve kartoitetaan ennaltaehkäisevästi aikaisessa vaiheessa ja että kuntoutukseen varataan riittävästi resursseja. että

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.