Arvokas hoito kaikille on yksi meidän tärkeimmistä perustuslaillisia oikeuksia. Riippumatta asuinpaikasta, iästä, mikä sairaus sairastaa tulee oikeus hyvään hoitoon myös käytännössä toteutua. Hoitoa pitää saada omalla äidinkielellä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Rehn-Kivi: Seniorineuvolat ottavat askeleen eteenpäin!

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietintönsä laajasta lakipaketista vanhuspalveluiden parantamiseksi, sosiaalilain muuttamisesta, vanhusten toimintakyvyn tukemisesta ja vanhusten sosiaali- ja terveyspalveluista. RKP:n kansanedustaja ja valiokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi on keväällä, samaan aikaan kuin lakipakettia on käsitelty, jättänyt lakialoitteen vanhustenhuollon ennaltaehkäisevän toiminnan parantamiseksi ja lakisääteisten seniorineuvoloiden käyttöönottamiseksi koko maassa. Lakialoitetta kannatti melkein jokaisen eduskuntapuolueen edustajia. Valiokunta on nyt Rehn-Kiven ehdotuksesta yksimielisesti lisännyt uuden momentin” ikääntyneen väestön neuvolatoiminnasta” ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäisyyttä tukevia neuvontapalveluita käsittelevään lakipykälään.

Rehn-Kivi: Seniorineuvolapalveluita kaikille ikäihmisille!

Tänään eduskunta käsitteli kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven lakialoitetta yli 70-vuotiaiden lakisääteisistä seniorineuvoloista. Tällä hetkellä kunnilla ei ole velvollisuutta tarjota lakialoitteessa tarkoitettua neuvolapalvelua, mutta useat kunnat ovat ottaneet vapaaehtoisesti seniorineuvolapalveluita käyttöön. Neuvolakäynneillä on tarkasteltu asiakkaan fyysistä, henkistä ja sosiaalista tilannetta ja annettu lisäohjeita tarpeen mukaan.

Rehn-Kivi: Hoitotakuu on investointi kansan hyvinvointiin.

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esitystä terveys- ja sairaanhoitolain muutoksesta, joka takaa nopeamman hoitoon pääsyn perusterveydenhuollossa myös ei-kiireellisissä tapauksissa. Uudistuksen myötä kiireettömän hoidon odotusaika lyhennetään kolmesta kuukaudesta seitsemään päivään ja hoidon tarpeen arviointi tulee tehdä samana päivänä, kun potilas ottaa yhteyttä. Tiukemmat vaatimukset otetaan käyttöön vaiheittain,14 päivän hoitotakuu otetaan käyttöön 1.9.2023 ja 7 päivän hoitotakuu tulisi voimaan 1.11.2024.

Blomqvist: Hoitotakuu lisää turvallisuutta

Hallitus antoi eilen eduskunnalle lakiesityksen kiireettömän hoidon hoitotakuun parantamisesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri ja hallituksen sosiaali- ja terveysasioiden ministerityöryhmän jäsen Thomas Blomqvist näkee esityksen yhtenä hallituskauden keskeisimmistä panostuksista terveydenhuoltoon.

Wickström: Terveydenhuoltouudistus pitää johtaa parempiin lasten ja nuorten palveluihin

Aluevaalien alla käytävissä keskusteluissa on tullut selvästi ilmi, että nuorten hyvinvointi on asia, jota meidän on otettava vakavasti. Meidän on priorisoitava nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström painottaa, että yhteistyö koulun ja oppilashuollon välillä on toimittava myös kun uudet hyvinvointialueet ottavat vetovastuun.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 8 – Ikäihmisten kuntoutus

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisten kuntoutuksen tarve kartoitetaan ennaltaehkäisevästi aikaisessa vaiheessa ja että kuntoutukseen varataan riittävästi resursseja. että

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.