I vårt samhälle ska vi värna om både det finländska kulturarvet och mångkulturalismen. Satsningar på kultur leder till att människor mår bättre och ger positiva resultat såväl socialt som ekonomiskt.

Annica Tallqvist

Ledningens assistent

Kontakt »

Anna-Maja Henriksson: Goda värderingar behöver sina försvarare, också på lokal nivå

Kommunalvalet närmar sig med stormsteg och runt
om i landet rustar dryga 35 600 kandidater för val. Svenska folkpartiet går till val med en rekordlista och ställer upp
1 385 kandidater i totalt 65 kommuner – den största andelen kommuner partiet någonsin haft. Mängden SFP-kandidater har stigit sedan tidigare kommunalval, ett fenomen som senast skedde år 1984. Därtill har Svenska folkpartiet den största andelen unga kandidater på sin lista. SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson är nöjd över arbetet.

Henriksson om stödpaketet till kultur- och evenemangssektorn: Ett oerhört viktigt paket!

Regeringen har i dag nått samförstånd om ett omfattande stödpaket för kultur- och idrottssektorn samt evenemangsbranschen. Målsättningen med paketet är att lindra den akuta krisen som dessa branscher befinner sig i till följd av de åtgärder som begränsat spridningen av coronaviruset. SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson är mycket glad över beslutet.

Ollikainen: Bra reform för scenkonsten

– Regeringens förslag om att reformera statsandelssystemet för scenkonst är ytterst välkommet, kulturfältet har verkligen väntat på denna reform som sagts vara kulturfältets motsvarighet till vårdreformen. Stödet för kulturfältet blir nu mer jämlikt.

Partidagen 2012 i Karleby

Motion 4 – Guggenheim – en gemensam strategiplan

Beslut

Partistyrelsens beslutsförslag: att SFP:s Helsingforskrets fortsätter den konst- och kulturpolitiska diskussionen med målsättning att göra en strategiplan, där man framställer olika