Den moderna världen har krympt. Finländare söker nya utmaningar i andra länder och utlänningar gör det samma i Finland. Vår migrationspolitik ska ge stöd för denna process. Byråkratin och samhällsklimatet får inte vara ett hinder för Finlands tillväxt. Allt fler invandrare kallar Finland för sitt hemland. Vårt ansvar är att hjälpa dem att integreras i vårt samhälle. Att få jobb för att försörja familjen, att lära sig landets språk – det är grunden till allt.

Annica Tallqvist

Ledningens assistent

Kontakt »

Svenska riksdagsgruppens sommarmöte: Höjd flyktingkvot och en humanitär korridor behövs nu för att hjälpa afghanerna

– Det är på sin plats och självklart att Finland inte avvisar afghaner för tillfället. Men det räcker inte. Vi måste införa snabba processer för att ta hand om dem som nu svävar i livsfara. Det inkluderar också deras familjer – familjeåterföreningsprocessen måste göras smidig och snabb för dessa människor. Det måste kännas ofattbart tungt för många av de i Finland bosatta personer som nu är oroliga för sina anhöriga.

Rasismen måste få ett slut

Vid den här tiden varje år uppmärksammas veckan mot rasism. Intresset för kampanjen är välkommen, men åtgärder mot rasism är nödvändiga året om. Rasism är för många en verklig utmaning varje dag.